Боб Дилън с концерт в София на 3 юни

Американският музикант Боб Дилън ще пее през юни в София. Концертът му ще бъде на 3 юни в зала 1 на НДК, съобщиха официално организаторите от Sofia Music Enterprises.

Боб Дилън е вторият хедлайнер на фестивала Arena Muzika 2010, в рамките на който е и шоуто на сър Елтън Джон на 13 юни на стадион "Локомотив".

Продажбата на билетите за концерта на Боб Дилън стартира на 4 март (четвъртък), на цени между 50 и 150 лева.

Певец, композитор, музикант, текстописец, Боб Дилън е съвременна музикална икона. Печелил е в кариерата си наградите "Оскар" за оригинална песен, "Златен глобус", "Грами" и "Пулицър" за принос в културата.

Песента му "Like a Rolling Stone" е определена от критиците като най-добрата рок песен на всички времена.

Преди няколко години за Дилън излезе и биографичен филм – "I`m Not There", като образа на певеца играят няколко актьори: Ричард Гиър, Хийт Леджър, Кейт Бланшет, Крисчън Бейл.

Текстовете му – първите в рока, определяни като истинско литературно изкуство, са толкова популярни, че не остават чужди дори за политици от ранга на Вацлав Хавел и Джими Картър. Чрез одухотворяването на оригиналното фолклорно звучене, Дилън възражда жанра на пишещите певци.

През март артистът тръгва на дългоочаквано световно турне, което започва от Япония и включва дати в Осака, Нагоя и столицата Токио.

В началото на юни Боб Дилън ще посети и Стария континент. Турнето ще премине през Румъния, Македония, Сърбия, Словакия, Словения, Чехия, Хърватска и Австрия.

Сподели в: