Блус под земята на "Червената къща"

Мултимедиен спектакъл по Петер Хандке ще се играе на сцената на центъра за култура и дебат "Червената къща". Пиесата "Блус под земята" е по режисура на Веселин Димов, който е създател на Театрална компания Момо- асоциация за алтернативно съвременно изкуство.

Авторите на спектакъла са се заели със сценичния експеримент – актъорското присъствие и мултимедията в него да са в единство на време, място и действие през цялата продължителност на спектакъла. Мултимедиен проектор прожектира видео върху голям екран, като създава илюзията за холограма и така образите са в реален мащаб. Te са пътници в метро – слизат, пътуват и се качват. Сред тях обаче има живо присъствие – актьор, който първоначално съвпада с образа си, а след това, като вътрешен глас започва да общува с всеки от останалите.

„Блус под земята" е една от последните пиеси на големия австрийски драматург Петер Хандке, познат на българската публика като сценарист на някои от най-добрите филми на Вим Вендерс. Петер Хандке е един от най-влиятелните и провокативни гласове в съвременната европейска литература, носител на над двайсет авторитетни литературни и филмови награди. 

"Блус под земята" може да гледате на 18 февруари (сряда) от 20.00 часа в Червена зала.
Вход: 9/7 лв.

Сподели в: