Блус от Испания през ноември

На 12 ноември столичният Sofia Live Club ще бъде сцена на шестото издание на SOFIA BLUES MEETING – музикалният фестивал, посветен на блус музиката и блус-културата. Специално участие на събитието ще има испанската банда MINGO & THE BLUES INTRUDERS, които пристигат в София с подкрепата на Институт Сервантес.

Доминго Балагер, основател на групата, е сред най-виртуозните хармоникари не само в Испания, но и в света. Започва да свири на хармоника 11-годишен. Първата си група “Caledonia Blues Band” основава през 1985 г. и в продължение на 10 години покорява с нея много блус-сцени в Испания и Франция. 1995 г. е начало на нов проект – акустичното трио “Bliesville”, чийто репертоар освен собствени композиции включва и уникални интерпретации на песни на велики блусари като Muddy Waters и Little Walter. Следват няколко години с “Blues Blasters” – формация, съчетаваща експлозивността на Chicago-blues с меланхолията на West Coast Blues а след това се появява “The Blues Intruders” – сегашната група на Mingo.

За посетители на концерта ще бъде интересно да чуят как звучи блусът на испански език и как традиционните испански музикални елементи се съчетават с блус композиции.

Билети се продават в мрежите на Ивентим (www.eventim.bg ) и Тикет + (www.ticketplus.bg)

Сподели в: