Блиц интервю с Даниел Цочев и Антония Малинова

Не за първи път Даниел Цочев има професионалната чест да представи пред публика образа на знаменит българин какъвто е Емил Димитров. Даниел е третият български актьор, изпълнявал ролята на Апостола (в пиесата на Стефан Цанев „Тайната вечеря на Дякона Левски“). Десетки са ролите, изпълнени от актьора на столични театралните сцени. Гласът му озвучава стотици роли на герои от игрални филми и сериали. За озвучаването на д-р Хаус в едноименния сериал актьорът е отличен с наградата Икар Златен глас.

Актрисата Антония Малинова от близо 20 години живее, занимава се с театрални и филмови проекти като актьор и режисьор във Франция. Тя е първата българска актриса, която излиза на сцената на парижкия театър „Комеди франсез“. Работила е с някои от най-популярните френски режисьори в театъра и киното. Заедно с това, актрисата преподава актьорско майсторство в престижното театрално училище „Флоран“ в Париж.

Даниел и Антония са участвали съвместно в друг музикален сценичен проект – „Магически гласове“ (1990 – 1992 г.), с който представят музикалното културно наследство на България зад граница. През 2016 г отново музикален проект ги събира на една сцена – „На Нея с обич! Емил Димитров“.

Кое е най-вдъхновяващото за Вас в този спектакъл?

Даниел Цочев: Всичко, без трудностите Темата за живота на Артиста, разказан с песните му, е вдъхновяваща. Историята и музиката на твореца Емил Димитров са вдъхновяващи. Обичта като свързваща нишка във всичко това, е вдъхновяваща.

Антония Малинова: Да работя с талантливи колеги, на българска сцена, в този музикален спектакъл.

Кого каните на „На Нея с обич“?

Даниел Цочев: Нея – Публиката. С обич!
Антония Малинова: НЕЯ …с много обич!

Сцената е …, а публиката дава … – довършете изреченията

Даниел Цочев: Сцената е място, на което се случва изкуство, а публиката дава обичта си, когато усети, че актьорът го прави за нея.

Антония Малинова: Сцената е нашия кораб с платна, а публиката дава попътния вятър… 🙂

Повече информация за спектакъла прочетете тук: „На Нея с обич! Емил Димитров“ отново на сцена на 5 октомври

Сподели в: