Благотворителна фотографска изложба "Любов от Тайланд, земята на усмивките"

Благотворителната фотографска изложба в полза на каузата на Децата с онкохематологични заболявания на Недялко Дервенков и Светослав Калчев на тема: "Любов от Тайланд, земята на усмивките", беше открита вчера на 12.12.12г. в София, Casa Sicilia България, ул.“Ангел Кънчев“ 3.

Откриването се състоя под патронажа на Почетния консул на Кралство Тайланд в Република България – г-н Виктор Меламед, който приветства гостите на изложбата и изрази своето възхищение от творбите на двамата фотографи.

Специален гост на събитието беше талантливата българска певица Поли Генова, изълни няколко свои златни парчета в подкрепа на Децата с онкохематологични заболявания и призова присъстващите да бъдат съпричастни към благородната кауза и да стоплят домовете си с парченце усмивка и фотос от магнетичния Тайланд.

На церемонията присъстваха над 60 души, сред които бизнесмени, художници и ценители на изкуството.

На откриването бяха продадени 34 фотоса, на обща стойност 3100.лв.

Цените на различните фотографии са от 40 до 95лв., в зависимост от размера.

Събраните средства от продадени фотографии ще бъдат дарени от авторите в подкрепа на изграждане на първия в България Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания

Повече за проекта тук: http://decaohz.org/?cid=5&NewsId=10

Изложбата е от ще продължи до 21 декември 2012 година в Casa Sicilia България, ул.“Ангел Кънчев“ 3, а след това ще бъде преместена в Пловдив, Мол Галерия от 27.12.2012. Заповядайте да разгледате магията на Тайланд и оставете парченце любов и усмивка на Децата с онкохематологични заболявания,

Недялко Дервенков прекарва 3 месеца на благотворителна мисия в Понгнамрон -малко селце в провинция Чианг Рай. Работата му била свързана с деца от племето Акха – местни планинци от областта на Понгнамрон. Повечето от децата били в неравностойно положение – сираци и болни от СПИН. Голяма част от малчуганите живеели в отдалечени планински райони и пътят им до училище отнемал до 2 часа. Освен учител по английски, Недялко водил клуб по актьорско майсторство, спортен клуб и кръжок за преподаване на английски на самите учители. Българският доброволец посетил местността на Златния триъгълник – границата между Лаос, Бирма и Тайланд, световно известна като най-голямата местност за производство и пренос на опиум.

Светослав Калчев обикаля близо месец из Южен и Централен Тайланд и отдалечени райски острови, на един от които е заснет филмът "Плажът" с Леонардо ди Каприо. Българският фотограф запечатва във фотообектива си будистски обичаи, като Празника на пълната луна в Сукхотай, стара столица на Тайланд, както и безкрайни усмивки и златисти залези.

Сподели в: