Благотворителна фотографска изложба на Виктория Оризарска

Вдъхновяващата история на едно околосветско пътешествие, разказанa чрез фотографии и звуци от 15 държави в Азия, Австралия и Южна Америка.
Фотографът Виктория Оризарска е финансист по професия. Започва своята кариера в София, но през последните 7 години живее и работи в Ню Йорк и Лондон. През 2007 напуска работата си в Лондон, за да поеме на околосветско пътешествие, за което мечтае от малка. Същевременно започва да събира средства, за да подпомогне обучението на момичета от бедни райони на света, през които пътува.
След успешни благотворителни изложби в Сидни и Ню Йорк, Виктория се връща в София, за да разкаже за своето пътешествие и за благотворителната си кауза. До момента личните й усилия са направили възможно обучението на 7 момичета от Непал, Индия, Бангладеш, Лаос, Камбоджа, Виетнам и Шри Ланка за период от 10 години (1-ви до 10-ти клас). Средствата набрани от тази изложба ще бъдат дарени на Room to Read (Стая за четене) за стипендии на момичета в Лаос. Сумата ще бъде удвоена от семейство Брюле от Ню Йорк, като част от тяхната глобална инициатива да удвоят средствата (до 1 милион долара) събрани в световен мащаб за Лаос до 30 юни 2009.

Room to Read (www.RoomToRead.org) е неправителствена организация основана в САЩ през 2000 г. С помощта на донори от целия свят, до момента организацията е построила 7040 библиотеки и 765 училища в развиващи се страни и е осигурила дългосрочни стипендии на 6817 момичета.

Червената Къща
ул. „Любен Каравелов” No 15, София
17 – 30 април 2009, 15.00 – 19.00 ч.
Откриване: 16 април 2009, 19.30 ч.

Вход: 1 лв. (дарение за Room to Read)

Сподели в: