Благотворителна изложба по случай 14 февруари – Ден на хората с епилепсия

На 14 февруари от 18.00 ч. в галерия "Арт Муза" ще бъде открита благотворителната изложба "Слънчевият свят на Ива" – благотворителна изложба графика и живопис.

Експозицията е посветена на 14 февруари – Ден на хората с епилепсия
Откриването на изложбата ще започне с концерт на Ани Тошкова и Ивон Кючукова – пиано, и  Агоп Маникян – виола.

Денят на хората с епилепсия ще бъде отбелязан за първи път в Европа. Датата 14 февруари не е избрана случайно. Смята се, че светецът, покровител на влюбените е бил епилептик, както пише Надежда Цекулова в сп. "Мама", 74 с., 11 /2010.

Галерия „Арт Муза” открива първата самостоятелна изложба на 20-годишната Ива Велева, която страда от церебрална парализа и епилепсия но твори с лекота на изказа на живописните средства и създава с неповторимо въображение приказни картини.

Отдавна Ива посещава курс по арт терапия, а от близо година работи в школата по рисуване към ателие – галерия „Арт Муза”. Тук създава над 50 рисунки в техниката на сухия пастел и цветните моливи и графики с въглен. Те показват пътят й на развитие, техническо усъвършенстване и духовно израстване. Слънчевите багри са общият знаменател на творческия свят на Ива. Със събраните от продажбите средства младият талант ще продължи пътят си напред в овладяване на нови техники и материали. Досега е завоювала множество международни и родни награди , а сега печели сърцата на  почитателите на изящното изкуство.

Изложбата може да се види до края до края на февруари.

Откриване: 14.02.2011

Сподели в: