Благотворителна изложба на еднометрови яйца с перли и камъни "Сваровски"

На 4 април 2014 г. в София Сити Център беше открита традиционната благотворителна изложба от великденски яйца. Но това не е просто великденска декорация, а истински произведения на изкуството, които са разположени в близост до централния вход.

Еднометровите яйца са украсени с перли, мъниста, камъни "Сваровски" и коприна. Дело са на известни български дизайнери, художници, арт експенимертатори, студенти на Росица Рангелова от специалността "Дизайн" от НБУ, тв. водещата Ева Кикерезова, ученици от Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“ и др.

След Великденските празници артяйцата ще бъдат разпродадени на благотворителен търг. Събраните средства ще бъдат закупени  инсулинови помпи за деца, болни от диабет.

„Тази година се вдъхновихме от абитуриентите, които идват в нашия търговски център, за да избират бижута и тоалети за баловете си. Поканихме популярни модни дизайнери и брандове, които да „облекат“ в ефирни материи и да декорират еднометровите яйца за благотворителната ни великденска изложба – да й придадат онази красота и нетърпението за новото начало, които съпътстват баловете всяка година и същевременно да подкрепят каузата и да подарят надежда на деца в нужда“, казва Ирина Кънева, маркетинг мениджър.

Сподели в: