Благотворителна изложба в помощ на фондация "Очи на четири лапи"

На 29.12.2015 г. в 19.00 ч. ще се открие благотворителна изложба с име "Отвори очи с живопис". Изложбата е на Любомира Попова Fineluart (живописец-сюрреалист), а домакин на събитието е Art Place Interpred (гр. София, бул. Драган Цанков 36).

Седемдесет % от приходите ще бъдат дарени на фондация "Очи на четири лапи" – единственото в България и на Балканите училище за кучета-водачи за незрящи хора.

Каузата, подкрепена от художничката, е в полза на хиляди хора, за които физическата независимост е не даденост, а цел. Идеята е да се даде гласност на мисията на фондацията; да се повдигне темата за ценността на служебното куче като водач или асистент; да се популяризира проекта и, разбира се, да се наберат средства за подпомагане дейността на училището за кучета-водачи.

Ще бъде застъпена темата за Програма "Приемно семейство" на фондацията, чрез която малките кученца намират временни стопани, докато навършат 12 месеца – възрастта, подходяща за начало на специализираното им обучение.

Изложбата "Отвори очи с живопис" е първото събитие от едноименен онлайн проект, който ще продължи безсрочно и след закриването на изложбата.

Събитие във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1505529429742340/
Официална страница: http://www.fineluart.com/otvori-ochi-s-zhivopis/

Сподели в: