Благотворителен спектакъл за Великден в НДК

На 11 април 2009 г. (събота) от 14 ч. в зала 1 на НДК ще се състои  благотворителен спектакъл по повод великденските празници и в подкрепа на борбата с туберколозата у нас.

Събитието се организира с любезната подкрепа на Столична община и кмета на София Бойко Борисов.

В концерта ще вземат участие едни от най-добрите творци и изпълнители в областта на джаз, фолклорната и етно музиката у нас –  група „Булгара“, „Ева квартет“, Милен Иванов и Даниел Спасов. В рамките на концерта ще бъде и премиерата на новото танцово шоу „Огнени ритми“, продуцирано от „АРТ БГ“. Специалната изненада ще бъдат близнаците Криси и Марти Пищолски, чиято песен "Дъга" откри полуфинала на българската Евровизия 2009 и бързо покори музикалните класации.

В деня на великденския спектакъл на входовете на зала 1 на НДК на видими места ще бъдат поставени специални урни, в които всеки посетител на концерта ще може да остави избрана от него сума като дарение за дом за сираци „Пенчо Славейков“ (София). Набраните средства ще бъдат усвоени за провеждане на изследвания за туберколоза на децата от дома и набавяне на консумативи и информационни материали за превенция на болестта.

1000 билета за спектакъла ще бъдат дарени за деца в неравностойно положение от домове за сираци, както и ученици и преподаватели от музикални и  хореографски училища и паралелки в София и София-област.

Билети за благотворителния великденски спектакъл вече се продават в мрежата на Eventim и в НДК на цени от 10 лв., 20 лв. и 30 лв.

Ежегодно на днешния ден 24 март международната общественост отбелязва Световен ден за борба с туберколозата – едно от най-социално значимите заболявания в глобален мащаб. Една трета от населението в света е инфектирано с туберкулоза. Само в Европа на всеки час 47 души се заразяват, а 7 души умират от нея по данни на Световната здравна организация. Въпреки това в България в последните години са предприети сериозни стъпки за ограничаването на заболяването като едно от най-значимите постижения е приемането на Национална програма за борба с туберколозата.

За повече информация:

http://www.aidsprogram.bg/information-view-190-bg.html

Сподели в: