Благотворителен концерт срещу рака на гърдата в НДК на 25 октомври

Музикалният спектакъл „От любов към живота“, организиран от AVON, ще се проведе на 25 октомври в зала 1 на НДК от 20ч. В него ще вземат участие най-популярните артисти в съвременната българска музика, сред които и Влади Ампов-Графа. Билети за концерта може да намерите в мрежата на eventim.bg и Билетен център НДК. 50% от стойността на всички закупени билети ще бъдат дарени в помощ на превенцията на рака на гърдата. AVON ще подари на всеки присъстващ продукт от своята благотворителна серия.

До момента в кампанията са дарени повече от 1 милион лева. AVON продължава да финансира безплатни профилактични прегледи и закупуване на апаратура за превенция на рак на гърдата в цялата страна. Кампанията е създадена преди 9 години с цел да информира българската жена за необходимостта от редовни прегледи и да съдейства за една по-достъпна профилактика. Ракът на гърдата е напълно лечим, в случай че е диагностициран рано.

Всяка 10-та българка е застрашена от рак на гърдата, а се разболяват над 3500 жени всяка година в България. 200 000 жени умират от това заболяване всяка година в света, което не може да бъде пренебрегнато, след като то е лечимо, когато е открито на време.

Сподели в: