Благотворителен концерт „Празнични герои" в Борисовата градина

28 април (неделя) от 11.30 ч, лятната сцена, Борисовата градина
Идеята на благотворителния концерт е да популяризира мисията на кампанията „Празнични Герои”-“Holiday Heroes” – да събира средства от българския бизнес за хранителни продукти, които да дари на семейства в нужда за Великден.
На 29.04 и 30.04, лично Йордан Йовчев, певицата Белослава, момчетата от Националния отбор по волейбол, Орлин, актьорът Калин Врачански, Десислава, Ива Дойчинова, актрисата Евелина Борисова, Сантра, Биг Ша, Тони, шампионите ни по Самбо – Румен и Росен Димитрови и много други популярни личности ще занесат лично пакетите с хранителни продукти до врата на всяко семейство.
Списъците с бедстващите семейства се осигуряват от Българската Хранителна Банка.
Популярните български звезди са и звездите, които ще направят изключително шоу на 28 април в Борисовата градина. В 11.30ч, зам.министърът на спорта Йордан Йовчев ще даде старт на кампанията. В продължение на няколко часа българските артисти и герои на кампанията ще популяризират каузата на „Празнични Герои” – „Любов в действие”. Към кампанията се присъедини и г-жа Йорданка Фъндъкова, която предостави сцената в Борисовата градина за благотворителния концерт.

Идеята за тази инициатива е на американския бизнесмен Майкъл Струмейтис. Той, заедно със своя партньор Евгени Йорданов стартираха кампанията по време на Коледните празници. Тогава, те вложиха 120хил.лв, с които бяха закупени и дарени продукти на над 1000 семейства в нужда.
За Великден, желанието на Майкъл и Евгени е да нахранят 2000 семейства. Затова те се обръщат към българския бизнес с апел да се включат активно в кампанията, да бъдат отговорни към хората сред, които работят и живеят, да излязат извън рамките на своя бизнес и да се огледат какво се случва около тях. Те искат да приложат опита си от Америка, където всяка една компания ежегодно отделя част от печалбата си за благотворителност.
За Великден, Майкъл и Евгени отделят сумата от 50хил.долара. Вие колко ще дарите? Питат те – българският бизнес.

Очакваме ви на 28 април в 11.30ч в Борисовата градина, лятната сцена. Нека заедно да покажем „Любов в действие”.

Сподели в: