Благотворителен коледен базар "Цветна България"

От 18 ноември 2016 г. до 21 декември 2016 г. в обособена алея, непосредствено до традиционния Немски коледен базар, ще бъдат разположени изложителите и на Коледния базар „Цветна България“ 2016 г., социални предприемачи – производители на артпродукти, коледни и български традиционни сувенири, медни изделия, еко сувенири от дърво, продукти от занаятчийски практики, арт стоки от желязо, бижута, ароматизирани сувенири и продукти, стоки от мед, билки и други.

В културната програма на сцената ще са включени и много актьори, музиканти, танцьори, и други хора на изкуството, които също представляват икономически уязвими общности. Програмата ще бъде обявена в началото на другата седмица.

Целта на проекта е да се насърчи социалното предприемачество в полза на икономически уязвими общности от цялата страна. Ще можете да посетите 6 традиционни дървени коледни къщички, в които производители, занаятчии и предприемачи в неравностойно положение от различни региони на България ще представят и продават продуктите си.

Основен партньор на инициативата е DB Events (организатор на Годишният немски коледен базар) и Столична община.
Организатори и инициатори: Фондация Тръст за социална алтернатива (ТСА) и Инициатива за социално израстване (ИСИ).

Вижте още:
Немски коледен базар

Сподели в: