Благотворителен базар – храни, напитки, играчки, подаръци, сувенири от цял свят

Светът ще дойде при вас за 20-и път на 7 декември, неделя, когато отваря врати традиционният Благотворителен базар на Международния женски клуб в София (IWC-София). Мястото отново е Интер Експо Център, а началният час – 10.30.
Тази година Базарът ще бъде още по-празничен и цветен, защото отбелязваме 20 години от неговото създаване. 20-ият юбилеен Благотворителен базар, който е под патронажа на президента Росен Плевнелиев, ще бъде открит на 7 декември, под красивия музикален съпровод на Софийски духов оркестър.

Първият Благотворителен базар на Международния женски клуб в София се провежда през 1994 г. и с всяка изминала година инициативата става все по-успешна. Базарът е събитие, което се случва с активното участие на международната и дипломатическата общност в България, благодарение на неуморния безвъзмезден труд на стотици доброволци от различни държави, както и на подкрепата на местния и чуждестранен бизнес.

Главната цел на Базара, който предоставя на своите посетители един ден, изпълнен с разнородни изкушения (храни, напитки, играчки, подаръци, сувенири, бижута, козметика) и забавления от цял свят, е да бъде основен източник на финансиране на проектите на Благотворителната фондация към Клуба – образователни програми, програми за деинституционализация и социална интеграция, подкрепа на хора с увреждания, на жени и възрастни хора, както и на деца, лишени от родителска грижа.
През 2013 година Базарът беше посетен от повече от 8000 човека, а събраните средства бяха над 312 000 лева. На миналогодишния базар имаше 64 щанда, от които 40 на различни държави (представляващи 45 държави), 12 щанда на благотворителни организации, чиито инициативи Международният женски клуб подкрепя, както и щандове с книги, дрехи, играчки, детски кътове (по един във всяка зала), работилници, и снимки с Дядо Коледа.

Тази година Базарът отново ще представи цветовете, вкусовете и ароматите на държави от 5 континента, които, освен с националните си щандове, ще бъдат представени и в културната

програма на събитието, която през целия ден ще върви на 2 сцени – във фоайето на Интер експо център и в зала 4.
За втора поредна година, в партньорство с организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки Екопак, Благотворителният базар ще бъде и едно по-зелено място. В зали 3 и 4 на Интер Експо център, в които се случва събитието, ще бъдат поставени контейнери за разделно събиране на хартия, пластмаса и стъкло, а на всички щандове ще бъдат предоставени цветни торби за събиране на различните видове отпадъци.

Партньор на 20-тия Благотворителен базар на Международния женски клуб е Столична община.
Билет за 20-ти Благотворителен базар на Международния женски клуб: 3 лева
Вход свободен: за деца до 12 години

Предварителна продажба на билети: на касата на театър "София" на ъгъла на ул. Славянска и ул. Г. С. Раковски, в културен център G 8 на ул. Уилям Гладстон 8 и в Евро синема на бул. Ал. Стамболийски 17.

 

Сподели в: