Благоевград посреща Нощта на музеите с най-дългото хоро

Необичаен начин да посрещне 15 май – Нощта на музеите планира Благоевград. Един час преди полунощ ще започне обучение и демонстрация на български традиционни хора и танци. Целта е в Регионалния исторически музей да се съберат възможно най-голям брой хора, за да се направи най-дългото хоро.

По традиция Музеите в Благоевград ще се включат в инициативата, като отворят вратите си за посетители и през нощта. Целта е да се привлече вниманието на различни възрастови групи чрез забавни програми и различни културни събития.

– Празничната програма ще започне в 17.00 часа с демонстрация на изработване на плакети от студенти в Национална художествена академия на площадката пред музея.
– В 17.30 часа в двора на къщата-музей "Георги Измирлиев" ще има концерт на стари градски песни.
– В 18.00 часа съставите от Център по изкуствата ще изнесат концерт на открито в квартал "Вароша".
– В 19.00 часа Биг Бенд – Благоевград ще открият официално Нощта на музеите.
Програмата предвижда и ревю на облекла, изработени от студенти от Факултета по изкуствата към ЮЗУ "Неофит Рилски" и студенти от Нов български университет, откриване на изложба на авторски бижута на студенти от Национална художествена академия, както и на експозиция от фотоси на Антон Хариев от София „Всичко, от което се нуждаем е любов".

Предстои Нощта на музеите 2010

 

Сподели в: