Битови страсти и панелен хумор в новия български комедиен сериал „Етажна собственост”

Негово величество „Блокът”, Домоуправителят, Баба Цеца – клюкарката, Грозната, Погребалният агент, Учителката по солфеж и Хубавицата, са само част от персонажите в „Етажна собственост” – новият сериал на Нова ТВ.

Продукцията, определена като панелна комедия с елементи на битов реализъм, ще се излъчва тази есен. В амплоато на колоритни съседи ще се превъплътят актьорите Антон Радичев, Албена Колева, Милена Маркова, Невена Бозукова, Явор Гигов, Надя Савова, Станимир Гъмов, Мариета Петрова, Стефан Денолюбов, Валентин Владимиров и други.

„Eтажна собственост” проследява живота на обитателите на един средностатистически жилищен вход в 18-етажен, типичен за социалистическата ера блок в ж.к. „Надежда”. Център на всеки от епизодите ще бъде конкретен битов проблем, с който съседите трябва да се справят заедно, каквото и да им струва това. Невероятната палитра от различни персонажи води до десетки комични ситуации, но не лишени от сериозен социален контекст. Нещо повече – героите, принудени да живеят заедно в добро и лошо под един панелен покрив, представляват всички основни възрастови, социални и културни групи в страната.

Зрителите ще се чудят дали да се смеят или да плачат, докато следят епизодите, базирани на поредица от комични скечове. И не само това – всеки би могъл да се припознае както в даден образ, така и в много ситуации, отразяващи сложните междусъседски страсти. Въпросите за завистта, съперничеството, как разделяме „общото” и „нашето”, битовите конфликти и сложните взаимоотношения между поколенията, социалните и културни прослойки, са само една част от темите и сблъсъците в панелната трагикомедия.

Десетки проблеми поставят героите в невероятни ситуации, за да се убедим, че „Етажна собственост” е комедия на нравите и разказ за това как се научаваш да живееш с напълно непознати. За това как една малка общност уж решава, но в крайна сметка никога не намира изход от проблемите си…

Сподели в: