Биоиновации на Опто салон Югоизточна Европа

Първият разтвор за меки контактни лещи, вдъхновен от физиологията на очите Biotrue, ще бъде представен на специализираната изложба за оптична и оптометрична техника Опто Салон Югоизточна Европа. Тя ще се проведе от 1 до 3 април 2011 г. в Интер Експо Център – София.

Biotrue е биоиновация, която щади очите и създава ред удобства за хората, които ползват лещи. Разтворът съдържа хиалурон за овлажняване на контактните лещи, както окото поддържа влагата си, притежава Ph равно на това на сълзите на здравото око и съчетава най-добрите решения за дезинфекционна активност.

Дългият престой пред монитора или в помещение с дим и климатик иска особени грижи за очите. На помощ идват най-меките месечни контактни лещи от силиконов хидрогел Clariti 58%, Clariti Topic, Clariti 1 day, представени на изложението. Те осигуряват освен 4 пъти по-големи нива на кислород за доброто здраве на роговицата и по-осезаем зрителен комфорт. Ценен е и специалният разтвор Synergi – антибактериален контейнер със сребърни йони.

Има избор и на диоптрични лещи на различни производители за корекция на късогледство, далекогледство, астигматизъм.

Опто салон представя на българския оптически пазар най-новите колекции корекционни и слънчеви очила от известни брандове на авторитетни компании от Италия, Германия, Испания и др. Едни от най-атрактивните линии, диктуващи модата, ще бъдат сред изненадите за любителите на провокативния дизайн. Гарантирана 100%-ва UV защита, допълнителна поляризация, влагане на изключителни материали като карбон, титаний, ацетат, силикон и т.н. отличават предлаганите очила и рамки.

За българските оптици има комплексно оборудване на офталмологични кабинети, оптични инструменти от Франция и Германия, аксесоари от Италия и Испания.

Ежедневни семинари, уърк-шопове и делови инициативи (събрание на Националната асоциация на българските оптометристи и оптици (НАБОО) и др.) ще ангажират вниманието на професионалната аудитория. Специален гост и лектор на Балканската среща на оптиците и оптометристите ще бъде  Mr. Armin Duddek – President of ECOO (European Council of  Optometry & Optics).

Сподели в: