Бизнесът и изкуството се обединяват в проекта "Арт Виза България"

Съвсем скоро ще се състои представянето на най-новия, модерен и мащабен български проект в областта на онлайн комуникациите –  „Арт Виза България”, разработен от Маркетингова къща „Easy Art Communication” (EAC). Екипът й включва маркетолози с опит, журналисти и пиари, а инициативата касае ситуирането на нов комуникационен канал като бутикова онлайн медия, съчетана с налагането на нов културен бранд в сферата на изкуството.
 
Концепцията на EAC в проект „Арт Виза България” е за гъвкав комуникационен маркетингов микс между бизнес и изкуство, който предвижда доказани български галерии да бъдат позиционирани в елитните високо категорийни български хотели в над 100 спектакъла за една година, още други специални събития, семинари, пленери и онлайн конференции, целенасочен планиран пиар за двата сектора – арт и туризъм, посредством осъществяването на специфичен брандинг.

Галерите ще имат възможност да представят своите картини пред българския и чуждестранен бизнес елит. На първия етап, който вече е подготвен, са включени 5 хотела и 5 галерии. Стартът му е определен за 5 ноември в гр. Банско, където атрактивно и нестандартно ще бъде представена една от най-успешните български галерии към момента – Галерия „Митков”. По отношение на арт идеята има заявен интерес за организиране на събития още в няколко хотела и екипът вече обмисля да организира букет от събития със старт още през месец октомври.

Сред галериите подкрепящи инициативата са: „Арт Маркони” – гр. Варна, „Трявна – Добринка Манева” и Галерия „Любимо” – Благоевград и студио „Юнит” – София.

Още за идеите на проекта:
На базата на планиран и отворен онлайн диалог, изразяващ се в организирани тематични конференции в реално време и чрез планирани интервюта, ще се осъществява ефективна комуникационна стратегия между галерии, хотелиери и медии, с цел реално разрешаване на проблеми, повече публичност и гласност или нова медийна среда. Целта е връзката институции-бизнес-изкуство-медии да бъде поставена на нова институционална основа, затруднена изключително в момента от наложената  конюнктура. 

Сподели в: