Бивш вокал на System Of a Down записа симфоничен албум

Точно преди година бившият фронтмен на System Of a Down Serj Tankian се изправя на сцената на Оукланд Таун Хол в Нова Зеландия за да направи една много различна интерпретация на първия си самостоятелен албум Elect the Dead. Резултатът, записан под акомпанимента на Оукландския филхармоничен оркестър с HD качество от шест различни камери, е озаглавен Elect the Dead Symphony.

Впечатляващите песни и оперните вокали на носителя на Грами създават неповторимо чувство на величественост. Получава се една уникална комбинация от два много различни музикални свята – на рока и класическата музика. Това е идея, която изпълнителят отдавна се опитва да превърне в реалност, но това, което прави този проект толкова специален е, че Serj Tankian специално е преработил своите песни, за да могат те да бъдат изпълнени само и единствено от оркестър. 
 
„Бях изключително вдъхновен от възможността да направя нов аранжимент на парчетата си от Elect The Dead за оркестралното им изпълнение под акомпанимента на Оукландската филхармония” разказва Tankian. „Аранжиментът е доста по-различен от този в албума, освен това включва и бонус парчета, които никога досега не са изпълнявани на живо.” И двете бонус песни – „Gate 21” и „The Charade” не са издавани досега и са включени в новия албум. DVD-то включва и кадри зад кулисите, както и интервюта с Tankian и част от музикантите от Оукландския филхармоничен оркестър.
 
Траклистът на албума съдържа в себе си елементи на психеделичната и класическата музика, както и отличителния сюрреалистичен почерк на Tankian. Всички песни са оркестрирани от самия Serj, а аранжимента, пригоден за оркестър от 70 музиканта, е дело на уважавания новозеландски композитор John Psathas. Албумът е миксиран от датския музикант Junkie XL, известен с ремиксите си на изпълнители като Britney Spears, Beastie Boys, Coldplay, Michael Buble, Madonna, Scissor Sisters и много други.

Elect The Dead Symphony излиза на българския музикален пазар благодарение на Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
 
За повече информация посетете www.serjtankian.com

ELECT THE DEAD SYMPHONY
Tracklist:

1. Feed Us
2. Blue
3. Sky Is Over
4. Lie Lie Lie
5. Money
6. Baby
7. Gate 21
8. The Charade
9. Honking Antelope
10. Saving Us
11. Elect The Dead
12. Falling Stars
13. Beethoven’s C**t
14. Empty Walls

Сподели в: