Бивши наркомани организират антидрога концерт в Перник

Антидрога концерт, организиран с пари, събрани от бивши наркомани и техни близки приятели, ще разтърси Перник на 3 октомври. Той ще започне в 19 часа на площад "Кракра" в центъра на града. Повече от две години са били необходими на младите хора, за да осигурят сумата от 5 000 лева. Тяхното желание е да доближат съгражданите си до проблема, от който страдат хиляди български младежи – наркозависимостта. С нелеката задача по организирането на събитието и осигуряването на останалата сума пари са се заели да им помогнат Мемра Мюзик и фондация "Спасение”.

Ключово участие в концерта под надслов "Бъди СВОБОДЕН! Живей без дрога!” ще вземат музикантите от рок група Б.Т.Р., които са създатели на песента "Спасение”, превърнала се преди 11 години в химн на борбата срещу наркозависимостта в България. За комуникатори с публиката са избрани и музикантите от група Extremum.

На видеостена по време на хепънинга ще бъдат излъчени кадри от нашумелия и получил признание на редица фестивали документален филм “Пропуснат живот”.  

Листовки с координати на местните организации, помагащи за превенция и борба с наркозависимостите, ще бъдат дадени на всеки, присъстващ на концерта.

На 4 октомври от 9:00 до 11:00 часа всички желаещи ще имат възможност да се срещнат безплатно със специалисти от Превантивно-информационен център на адрес гр. Перник, ул. "Иван Вазов”, блок 3.

Сподели в: