Бивше ченге трябва да спаси семейството си в "Огледала"

Бен Карсън (Кийфър Съдърленд) е имал и по-добри дни. Изминала е почти година, откакто детективът е освободен от полицията на Ню Йорк за убийството на друг полицай. Инцидентът му коства не само работата, но и го изпълва с алкохол и гняв. По този начин той бързо се отдалечава от съпругата и децата си и стига до канапето на сестра си.

Отчаян от опитите да си върне живота и връзката със семейството си, Карсън започва работа като нощен пазач в изгорял търговски център. Преди време символ на просперитет – сега сградата гние в тъмнина като призрачен кораб, унищожен от огромен пожар, отнел много невинни животи. Докато Карсън патрулира зловещите останки на магазина, започва да забелязва нещо страшно в стилните огледала по стените. Отразените ужасяващи картини в трептящите огледала потрисат до смърт Карсън.

Изпод страховитите картини от миналото се оказва, че огледалата могат да манипулират реалността. Когато Карсън вижда собственото си отражение да гори, той самият започва да усеща ефектите от това върху тялото си. Изведнъж се оказва, че бившето ченге се бори със собствените си демони и тези, които са обладали отражението му, измъчвайки го с конвулсии, внезапно кървене и задушаване.

Симпатичната му, но скептична сестра Анджела (Ейми Смарт) си обяснява странните му "кошмари” като последици от стреса и вината след инцидента. Но отчуждената съпруга на Карсън (Пола Патън) – съдебен патолог в полицията на Ню Йорк, още не е забравила и простила. Непостоянното поведение на съпруга й я плаши и тя се опасява, че децата й са в опасност.

Много по-голяма опасност обаче е затворена в огледалата, а отраженията проникват във всекидневния живот. Докато Карсън разследва мистериозното изчезване на пазач от Мейфлауър и възможната му връзка с мъртвешките му видения, осъзнава, че недоброжелателна и не от този свят сила използва отраженията като врата към него и семейството му.

За да спаси жената и децата си от ужасна смърт, Карсън трябва да открие истината зад огледалата и да убеди Ейми да му помогне в битката с най-голямото зло, с което са се срещали.
       
Премиерна дата в България: 31 октомври 2008 г.
Производител: "TC FOX".
Оригинално заглавие: "Mirrors”.
Националност: САЩ.
Световна премиера: 15 август 2008 г.
Времетраене: 110 мин.
 
Режисьор: Александър Ажа.             
Сценаристи: Александър Ажа и Грегъри Левазьор.              
Mузика: Хавиер Наварет. 
Оператор: Максим Александър.
Художник: Джоузеф Немец III.
Монтаж: Бакстър.                                                                          
Изп. Продуцент: Арнън Милчън и Марк С. Фишър и Кийфър Съдърленд.                                      
Продуценти: Александра Милчън, Грегъри Левазьор и Марк Стърнбърг.
В ролите: Кийфър Съдърленд, Пола Патън, Ейми Смарт и други.

Сподели в: