Библейската история оживява в София с най-скъпия палестински филм

Режисьорът Роберт Саво е в България, за да представи лично най-скъпата палестинска продукция досега „Спасителят”, която ще има своята премиера на 18-ти януари от 18.30ч. в Дома на киното в рамките на 6-то издание на фестивала Sofia MENAR. Филмът ще бъде прожектиран и на 19 януари от 18.30ч. в Евро Синема.

Част от филма беше заснета в България, а сред звездния актьорски състав откриваме Ашраф Бархум („Булката от Сирия”, „Агора”), Мохамад Бакри („Рожденият ден на Лейла”, „Чифликът на чучулигите”), Шреди Джабарин („Мирал”), както и сериозно присъствие на български актьори сред които Стефан А. Щерев, Илия Атанасов, Даниел Пеев, Стефан Роглев, Цветомир Ангелов, Филип Гуляшки и Андон Райчев.

Лентата пренася зрителите във времето, в което Рим управлява света и държи в ръцете си, както живота, така и смъртта. Римската провинция Палестина е кипящ котел от въстания и контрол. На този величествен фон Лука разказва една история за чудо, възторг и влияние… Светът е предвиждал този момент в историята, но никой не си е представял, че Бог ще докосне Своето творение под формата на малко бебе, наречено Иисус. В Евангелията подробно е разказано от чудотворното раждане на Иисус до младата девица на име Мария във Витлеем, но малко се знае за тихото детство на Иисус в Назарет. Изглежда, че Йосиф, доведеният баща на Иисус е починал много преди той да навърши 30 години и да започне своята служба на човечеството.

Още за фестивала:

Sofia MENAR Film Festival се организира от „Позор” със съдействието на Посолството на ИР Иран, Посолството на Държавата Палестина, Посолството на Република Ливан, Посолството на Кралство Мароко, Френския център – София, Чешкия център – София, Гьоте инстутит – София, Институт Сервантес – София.
 С медийната подкрепа на  Sofia Live, Dir.bg, mail.bg, Cinefish, Stand.bg, 360°, Timeart, Момичетата от града, Операция Кино, Чинар Медия, Другото кино, kolonkata.info, mymir.bg

Сподели в: