Бестселъра „Отминали времена“ от авторката на „Забравената градина“ Кейт Мортън

Очаквайте на 15 април бестселъра „Отминали времена“ (превод: Надежда Розова, стр. 516, цена: 19 лв.) от авторката на „Забравената градина“ Кейт Мортън!

„Отминали времена“ ни среща с младата лондонска редакторка Еди Бърчил и куп непроницаеми тайни. До нея достига загадъчно писмо, изпратено от замъка Милдърхърст в Кент, осветляващо факти от миналото на майка й. Еди се потапя в един магичен свят, в който вихърът на въображението и свободният дух съжителстват с разтърсващата участ на сестрите Блайд, а епизоди на красива преданост и любов се редуват с трагични изблици на жестокост.

Младата австралийска писателка Кейт Мортън постигна феноменален успех с неустоимите си художествени произведения, обладани от мистерии и неочаквани разкрития и белязани от катарзиса на личната среща с истината. Издадени в трийсет и осем държави в общ тираж над три милиона екземпляра, нейните „романи с атмосфера“, както ги нарича критиката, печелят престижни отличия и покоряват жадните за приключения сърца на читателите.

Вълнуващ разказ за прокобни тайни, трудна любов и трогателна преданост. Началото поставя неочакваното пристигане на писмо, изгубено половин век по-рано. Изпратено от замъка Милдърхърст в Кент до майката на младата лондонска редакторка Еди Бърчил, загадъчното писмо разтърсва иначе сдържаната си получателка. И миналото нахлува в настоящето.
По време на Втората световна война майката на Еди, тогава тринайсетгодишна, е евакуирана от Лондон и заживява в замъка Милдърхърст при семейство Блайд: ексцентричната Джунипър, нейните по-големи сестри близначки Пърси и Сафи и баща им Реймънд, автор на прочутата книжка „Истинската история на Човека от калта“, превърнала се в детска класика. Във величествения замък вълшебен нов свят разтваря двери за младата лондончанка – светът на книгите, на полета на въображението, на свободата и независимия дух, но и на дебнещите край тях опасности.
Години по-късно Еди Бърчил се опитва да разгадае тайната на майка си и започва да разлиства миналото. Духът на трагична гибел, на жестока принуда, на лудост и насилие витае над величавите старини на замъка Милдърхърст и неговите три обитателки, пленници на бащиното си завещание, заложници на благородната си почтеност, на силната си взаимна привързаност и всеотдайност. Личната трагедия на сестрите Блайд се оказва преплетена с живота на младата Еди Бърчил и очаква катарзиса на своята развръзка.
Истината за отдавна отминалите времена ще бъде разбулена.

Австралийската писателка Кейт Мортън завършва английска филология в университета в Куинсланд, където насочва интереса си към викторианската трагедия. В момента работи над докторат върху съвременните романи, съчетаващи елементи на готика и мистерия. Нейните „романи с атмосфера“, както ги нарича критиката, са издадени в 38 държави в тираж общо над 3 милиона и се радват на феноменален успех. Първата ѝ книга, „Къщата на Ривъртън“ (на български език със заглавие „Изплъзване от времето“), става бестселър на в. Сънди Таймс във Великобритания през 2007 г. и на в. Ню Йорк Таймс през 2008 г.  Вторият ѝ роман „Забравената градина“ покорява първо Испания и става бестселър номер 1 във Великобритания за 2008 г. според класацията на в. Сънди Таймс. През 2009 г. романът печели и наградата за най-добра книга, присъждана от Австралийската асоциация на книгата. Кейт живее в Брисбън със съпруга и синовете си и продължава да пише.

Сподели в: