"Берёзка" – националният балет на Русия с 3 спектакъла в България през декември

           
Националният балет на Русия „Берёзка”, превърнал се в една от емблемите на руската култура през 70-годишната си история, получава признанието и подкрепата на всички руски правителства. Ансамбълът, който е в структурата на "дела под патронажа на президента" получи нова сграда в центъра на Москва, това съобщи лично Владимир Путин на среща с екипа на балета. Руският президент засвидетелства уважение и личната си благодарност."Берёзка” получава овациите и възхищението на световноизвестни артисти, писатели, художници, държавници, висши духовници и любовта на публиката от пет континента.

По покана на DEGRIS EVENTS, Националният балет на Русия „Берёзка” ще изнесе три спектакъла в България  – 7 декември Варна, 8 декември Бургас и 9 декември София

В двучасовите постановки „Берёзка”  разказват в танц руска народна приказка. Хореографията (комбинация на класическия балет и руските народни танци) , музиката, актьорското майсторство и костюмите са подчинени на руската култура и душевност .

Ансамбълът пристига в България с 55 танцьори, автентичини руски костюми – ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Жените съчетават класическа елегантност и собствен чар. Те са нежни и тихи. Техният свят е спокоен, мирен, хладнокръвен, невъзмутим. Мъжките танци се отличават с енергичност и акробатични движения. Хореографията на женския танц  (по мотиви на руската народна песен „Во поле березонька стояла”) с необичайната „плаваща” стъпка се превръща  в запазена марка на ансамбъла.
Успехът на ансамбъл „Берёзка”  е отразен от чуждестранната преса, още по времето на Студената война като „Огнена сензация и изкуство, което пробужда – вяра,  доброта, човечност”.

Билети на касите и в мрежата на Ивентим.

Сподели в: