Беркрок 2008 – Рок под Ком започва утре

За трета година Община Берковица организира Беркрок 2008 – Рок под Ком. По традиция фестивалът ще се състои през последната седмица на месец юли и няма да ви трябва входен билет.

Форумътт е един от утвърдените в България със своя специфична атмосфера. Фестивалната сцена е на една огромна поляна в центъра на Берковица. Близо до мястото има басейн, в периферията на поляната са разположени мобилни заведения за хранене. Има обособено място за палатков лагер. Центърът на града също е в непосредствена близост. На броени метри са болницата, пожарната, автогарата. Разстоянието от София се изминава за около 90 минути. Възможностите за настаняване са в бази, хотели и частни квартири.

На сцената в Берковица са свирили над 100 групи от страната и чужбина – Васко Кръпката, Подуене блус бенд и Каскадьори, Б.Т.Р., Уикеда, Епизод, Awake, Fallen Angel, Тони Чембъра и Монолит, Д2, Остава, Big mama scandal, Алегро, Звезди и Аналгин, Rockfire, Екстремум и много други.

През 2006 г. гости на фестивала бяха рок Рибля Чоарба (това беше първото им идване в България след 1989 г.)

През 2007 г. гост беше групата Brazen Abbot, създадена от българина Николо Коцев с вокалистa на Rainbow и Deep Purple Джо Лин Търнър.

Тази година гости са едни от легендите на американския хеви звук Alcatrazz заедно с Graham Bonnet.  Това е първото им идване в България. Греъм Бонит е британски рок-певец, участвал в групите Рейнбоу, Michael Schenker Group, Impellitteri и Алкатраз.

Повикан е в Рейнбоу през 1979 г. и записва петия албум на групата — „Down to Earth“. През 1980 г. Греъм Бонит напуска Рейнбоу. Хитове. От  този период от музикалната му кариера са “You Been Gone" и "All Night Long".

През 1983 г. Греъм Бонит основава Алкатраз, през която са минали световни величия като Ингви Малмстийн, Стив Вай, Джими Уолдо, Дани Джонсън, Гари Ший, Ян Увена.

* * *

Интервю с Джо Лин Търнър на Беркрок 2007

Сподели в: