Белослава избра таланти за Voice Academy

23 деца бяха одобрени след специален кастинг за прием в първата по рода си школа за млади таланти в София – Voice Academy. Той се проведе на 17 октомври 2009 г., а специален гост и оценяващ в журито беше поп-певицата Белослава. Академията приема само 45 ученици в четири възрастови категории – от 3 до 6 години, от 7 до 11 години, от 12 до 16 години и над 16 години.

Най-добрите сред тях се бориха за спечелването на стипендия, която ще покрие едногодишното им обучение в академията, а имената на първите победители са вече факт. Това са: Кристиян Керезов, 5 г., Христина Живкова, 14 г. и Гергана Тодорова, 16 г. Те успяха да завладеят сърцата на иначе критичното жури в лицето на Белослава и музикалните педагози Петя Данкова, Камелия Данкова, Здравка Матеева и Снежана Бахчеванова – преподаватели в школата. Сред подбраните песни се откроиха любимите на поколения българи «Големият кораб» на Силвия Кацарова, «Синева» на Васил Найденов и много други.

„Децата бяха направо уникални. Любовта им към музиката е вдъхновяваща – прекарахме заедно няколко вълшебни часа. Изборът на децата, които да спечелят стипендиите беше много труден, тъй като всички бяха положили много усилия, за да се подготвят за кастинга”, сподели Белослава и допълни, че сред кандидатите има участник, който лично тя ще продуцира.

Моделът за обучение във Voice Academy е основан на идеята за комплексно певческо, танцово и сценично обучение и усъвършвенстване на вокалното развитие във всички аспекти – самостоятелно, в ансамбъл, с микрофон, в студио и т.н. Академията си поставя амбициозната задача да подготвя младите изпълнители, както за българската, така и за световната сцена. Да ги развива не просто като певци, но и като завършени сценични артист-изпълнители. «Щастливи сме, че толкова много деца обичащи музиката дойдоха на нашия втори кастинг», споделя Петя Данкова, музикален директор на Voice Academy. «Но, за да се превърнат в успешни изпълнители, те трябва да имат не само музикаклен потенциал и вокални умения, но най-вече да придобият коплексни знания и умения за сценичното поведение, на което ние ще ги научим.», допълва тя.

Освен професионално вокално обучение на тийнейджъри, академията предлага и грижа за най-малките. “Kъщата за музика и игри” на Voice Academy представя модерни решения за гледане и възпитаване на деца от 18 месеца до 11 години. Системата на преподаване е изградена въз основа на новаторски разбирания и съответстващите им методи за развитие на деца в артистична среда. Основната й цел е да развива индивидуалните творчески заложби на всеки от малчуганите, чрез различни ролеви игри, приложни изкуства и активни спортни занимания.

Сподели в: