Белонога пее "Пред очите на слънцето" на Vocal Fest 2013

Гала премиерата на второто издание на фестивала Vocal Fest 2013 ще се състои на 19 ноември в B-Side на Mixtape 5, където със специален концерт ще бъде представен албумът „През очите на слънцето“ на Белонога.

БЕЛОНОГА (България)
Гергана Димитрова aka БЕЛОНОГА е една от великолепните певици от „Мистерията на българските гласове“ и „Ева Квартет“, които в последните години участват в редица проекти с музиканти от цял свят. Работата по „Арката“  вдъхновява Гергана да преоткрие първичната сила и изключителните възможности на гласа си, и да ги развие паралелно с композиторския си талант.

След 2 години усилена подготовка дебютният й албум „През очите на слънцето“ е факт. В него се срещат и общуват българският фолклор с архаичните култури на аборигените и пигмеите, за да създадат нов музикален свят  – красив, пъстър, архаичен, съвременен и хармоничен.  Под ръководството на продуцента Димитър Панев и заедно със звукоинженера и мултиинструменталист Алекс Нушев, БЕЛОНОГА среща арменския певец и музикант Хайг Язджиян (уд, глас), гръцкия перкусионист Вангелис Карипис,  Костадин Генчев (кавал), Виолета Петкова (гъдулка) и джаздоайенът Анатоли Вапиров (саксофон). Албумът е смесен от Алекс Нушев и от Peter Walsh (работил и по "Арката", а също – с Питър Гейбриъл, Pulp, Стиви Уондър и др.). Представянето на „През очите на слънцето“ ще включва специални гости и приятни изненади – не го пропускайте!

19 ноември B-Side at *Mixtape 5* ( София 20ч ), билети: 15лв

Сподели в: