"Беки Б. в Холивуд" – седми роман за чаровната шопингманиачка

Името на Софи Кинсела се нарежда сред най-успешните съвременни жени писатели и неслучайно е наречена кралицата на жанра чиклит. В България тя стана любимка на публиката както с романите: „Можеш ли да пазиш тайна“, „Повелителката на метлата“, „Пожелай ми слънчогледи”, „Сватбена нощ” и други, така и с поредицата си за Ребека Брандън – Беки Б.
Романът „Беки Б. в Холивуд” (Издателска къща „Кръгозор”, превод: Антоанета Дончева-Стаматова, обем: 368 стр., цена: 16 лв.), който излезе на 6 април, е седми поред в серията за сърдечната и очарователна шопингманиачка Беки Б., която този път е още по-забавна, опитвайки се да пробие като стилист на знаменитостите в Ел Ей. В  следващите редове научаваме още любопитни факти от скорошно интервю със Софи Кинсела. 

Изминаха няколко години от последната книга в поредицата за Беки. Защо толкова се забавихте?
Много исках да продължа историята на Беки, но също имах голямо желание да напиша и „Един пръстен и е твой“ и „Сватбена нощ“ (ИК „Кръгозор”) – два самостоятелни романа, които писах мeждувременно. А освен това и родих през това време. Оттам идва лекото забавяне.
 
Как се роди идеята за новата книга?
Да изпратя Беки в Холивуд, е идея, която обмислях от години, особено след намесата ми във филма „Тайните на Беки Б.”. През цялото време, докато бях на снимачната площадка или в Лос Анджелис, си мислех „Какво би направила Беки, как би реагирала тя в Ел Ей?“. Знаех си, че ще й предстои доста интересно приключение, и нямах търпение да го напиша.
 
„Беки Б. в Холивуд“ ни разкрива важната тема за това как се оценява женският срещу мъжкия труд. Целяхте ли да повдигнете тази тема за дискусия?
Никога не засягам дадена тема нарочно, за да предизвикам дискусия, но се опитвам да отразявам реалността такава, каквато я виждам.
Борбата на всяко семейство да балансира работата и родителските грижи определено е една от основите теми в нашето ежедневие. Беки и Люк са изправени пред огромна дилема. Те искат да се подкрепят един друг, да следват собствените си амбиции, но същевременно и да останат сплотено семейство. Това е много трудна задача и не съм сигурна дали има лесно решение за нея.
 
Променило ли се е писането за Беки от първата книга насам?
Беки доста се промени и израсна. Променил се е и светът около нея. Когато започнах да пиша първата книга, задлъжняването не беше топ темата, която е днес, даже имам усещането, че бях една стъпка пред всички останали. Сега всички сме доста добре осведомени за ситуацията не само с личните ни дългове, но и за дълговете на нацията ни. Финансовата криза разтърси всички ни и се почувствах странно доволна, когато написах за отношението на Беки по въпроса в „Мини Беки Б.“.
Мисля, че светът премина през своята фаза на шопингманията – вземане на заеми, харчене, съжаление за стореното, понасяне на последиците. Всички ние сме извлекли поуките си и Беки не остава по-назад.
 
Оставяте края на книгата отворен. Може ли да ни разкриете какво да очакваме?
Написването на тази книга беше едно страхотно преживяване. Въпреки факта, че повечето нишки се развързват, аз оставям читателите с нещо, което да ги държи в напрежение и да очакват с нетърпение продължението, върху което работя доста усилено.

***

„Скъпа госпожо Брандън,
Благодаря Ви за писмото. Радвам се, че неотдавнашното Ви посещение в нашия спа център ви е харесало.
За съжаление не мога да коментирам дали жената в първата редица на Вашия клас по йога е била Гуинет Полтроу. Съжалявам, че е било трудно да се разбере, защото „тя винаги е била с главата надолу“.
Поради това не мога да предам Вашето запитване относно това как тя постига „подобна перфектна стойка на глава“ и дали има „специални тежести в тениската си“, нито мога да предам поканата Ви за органичен чай с кексчета от кейл”.
 
Има само един човек, който може да получи писмо с подобно съдържание, и това е Ребека Брандън. Да бъде в Холивуд сред знаменитости – това е мечтата на Беки и тя е на път да се сбъдне в романа „Беки Б. в Холивуд” (ИК „Кръгозор”). Това е седмата книга от поредицата за очарователната шопингманиачка, която излиза у нас на 6 април 2015 г. Пристрастена към пазаруването, вятърничава, но и добродушна и забавна, Беки Б. се превърна в любимка на дамите, които четат романите от серията на Софи Кинсела.
Този път Беки е в Лос Анджелис заедно с двегодишната си дъщеря Мини и съпруга си Люк, който работи като пиар на известната актриса Сейдж Сиймор.
Беки няма търпение да се впусне в бляскавия живот на Ел Ей сред безброй знаменитости и шопинг разходки. И… да започне нова работа – като стилист на някоя звезда. Червен килим, готви се, Беки идва! И няма да е сама – защото вярната й приятелка Сузи пристига със семейството си и двете отново са заедно.
Нещата се усложняват, когато Беки става част от екипа на съперница на Сейдж и скоро разбира, че е забъркана в звездна интрига. А Люк не може да повярва, че Беки е укрила важна информация от него.
Възможно ли е с действията си Беки да наранява хората, които обича най-много? Ще й прости ли Люк?
Премиера  на червения килим, кадифени въженца, насочени микрофони и дизайнерска рокля – мечтата  на Беки е вече реалност. Но това ли е всичко, което винаги е искала?

Откъс от книгата можете да прочетете тук.

Сподели в: