Без резервации с Катрин Зита-Джоунс

Castle Rock Entertainment представя със съдействието на Village Roadshow Pictures, един филм на Скот Хикс, “Без резервации, ” с участието на носителката на Оскар Катрин Зита-Джоунс (“Чикаго”), номинираният за Златен глобус Аарон Екхарт (“Thank You for Smoking”), номинираната за Оскар Абигейл Бреслин (“Мис Слънчице”) и номинираната за Оскар Патриша Кларксън (“Партито на Ейприл”).

Кейт (Катрин Зита Джоунс), която е главен готвач в изискан ресторант на ул. Блийкър № 22 в Манхатън, живее живота си така както управлява кухнята си— с нестихваща енергия, която пленява, но и плаши всички около нея. С изумителна точност тя преминава през трескавото си ежедневие, като координира стотици ястия, приготвя изтънчени сосове, добавя точните подправки, превръщайки всяко ястие в перфектното блюдо.

Тъй като се чувства по-освободена, когато е зад кулисите, тя напуска храма на своята кухня, само когато някой й поднесе комплимент за някой от нейните специалитети, или в редките случаи когато влезе в конфликт с някой клиент, който е посмял да оспори нейните умения. След работа тя е в леглото преди полунощ, за да може да стане призори и да изпревари конкуренцията на рибния пазар за най-свежия избор за идния ден.

Перфекционистката природа на Кейт ще бъде подложена на тест, когато към нейния екип се присъединява новият наперен, духовит помощник-готвач, Ник (Аарон Екхарт), който си живее безгрижно. Като изгряващ кулинар, Ник обича да слуша оперна музика на работа, обича да разсмива всички в обкръжението си. Неговият безгрижен подход към живота и готвенето в кухнята се различава коренно от този на Кейт, но в същото време химията между тях не може да се отрече …както и дисонансът, подобно на удара на вилици по гранитна плоча.

Би било по-лесно за Кейт да се справи с тези вълнения на работа, ако нейният баланс вече не беше разклатен и вкъщи в опитите й да се сближи със своята племенница Зоуи (Абигейл Бреслин), която е на 9 г. и която наскоро внезапно се е нанесла да живее при нея. Зоуи е много будно и възприемчиво дете, което предпочита рибни пръчици пред фоагра (гъши дроб), не може да се впише в рутината на Кейт, но леля й е решена да й създаде уютен дом… веднага щом открие правилния подход.

Седмицата се изнизва и Кейт започва да се чуди, кое я разгневява повече – това, че Ник печели точки пред собственика на ресторанта, Пола (Патриша Кларксън), и неговата изтънчена клиентела с таланта си или това, че с непринудения си чар бързо спечелва Зоуи, която го чувства по-близък, отколкото леля си. Но когато той подлага на изпитание границата между съревнованието и романтиката, за първи път след толкова години Кейт поставя под въпрос своя избор и верую, които са я направили толкова самостоятелна и сигурна в себе си.

Ако тя иска да съгради истинска връзка със Зоуи, да открие щастието с Ник и да преоткрие апетита си за живота, Кейт ще трябва да опита нещо по-ново и дръзко и да се научи да изразява чувствата си извън сферата на кулинарията.

Това би било като сляпо готвене без помощта на рецепта. Но в последствие, Кейт открива за себе си, че понякога най-добрите рецепти са тези, които си сътворил сам.

Режисьорът на “Без резервации” Скот Хикс първоначално е привлечен от разказа сам по себе си, както и начина, по който той представя вълнуващите мигове в човешките взаимоотношения на едно много интимно и достъпно ниво. “Това е една съвременна, прочувствена драма, която поразява с интересния баланс между дълбоки емоции и леки хумористични моменти, които съществуват в живота на всеки един от нас.” – казва той. “Филмът е както за пропуснати възможности, така и за пътя към промяната и откриването на истинската любов след тежка загуба.”

Премиерата на филма е на 21 септември.

Каква е рецептата на любовта? – Участвайте в новия ни конкурс!

Сподели в: