"Без нейните думи" – изложба живопис на Андрей Хинков

От 1 септември в галерия „Арт Муза” в столицата е представена изложбата живопис на Андрей Хинков. Платната са обединени със заглавието "Без нейните думи".

Андрей Хинков сам разказва за себе си: „Роден съм през 1989. Започвам да рисувам в тийнейджърските си години, учейки се сам. С течение на времето изкуството за мен се превърна в завладяваща, обсебваща необходимост. Втечняването на мислите и чувствата ми в смислена форма върху платното към момента заемат почти цялото ми съществуване. Работата ми е вдъхновена предимно от обърканото общуване между хората, и в частност от невероятния ни талант да причиняваме невъобразимо страдание, опустошение и тревога. Стремя се да влияе на зрителя по много личен и директен начин, поради което картините ми се придържат към  семпли и непринудени сюжети, композиции и цветове”.

Първата самостоятелна изложба на младият и много обещаващ автор Андрей Хинков в галерия „Арт Муза” е истинско събитие в художествения живот в края на лятото. Всяко платно е хвърлена ръкавица в лицето на зрителя, провокира ни с промислени визуални послания с философски подтекст и многопланови истини за житейската реалност.

Николинка Климукова- изкуствовед, галерист

Сподели в: