Без надежда

След романа Без вяра това е вторият роман в издателската поредица на Компас Нов руски трилър.  Макар и отделна книга, в нея продължава повествованиято за живота на един бандит, ловко  хванат в мрежите на  Службите, принуден по един ювелирен начин от ченгетата да  играе по тяхната свирка.

 “Не вярвай! Не се плаши! Не моли!”  Това е в основата на кодекса на крадците. А може би към това “не” трябва да се прибави и “На змията – змийска смърт!” Така постъпва Знахаря, Константин Разин, веднага щом се е  оказал отново на свобода, с бившата си любима, предала го на ченгетата.

След като е отново на свобода, оставил зад себе си пътека от трупове, Знахаря трябва да се замисли за нова смяна на физиономията си. Засега живее разкошно, подкрепян от бандата, но знае, че ченгетата не ще му простят извършеното, че скоро ще организират хайката за издирването му. Не знае обаче, че един генерал от службите иска да го залови не за да го предаде на закона, а за да го направи свой сътрудник. Затова, притиснат в ъгъла, се хвърля в обятията на поредната любовница, без да  усеща клопката.

Една друга жена, бивша негова любима, по незнайни пътища го открива, предлага му помощта си и скоро Знахаря решава да обере банка, за да сложи най-после в ред живота си. Само че … Кой го води към сейфа със стотици хиляди долари? И кой ще трябва да умре, помагайки му да си отмъсти на един продажен прокурор? И коя от жените му в края на краищата ще го докара до вратичката на капана, който в един момент ще щракне…

Това е романът, подписан с Б. К. Седов. Само подписан, тъй като името на автора е една от сериозно пазените тайни. Заради сигурността му или защото е главният герой на книгата?

Корична цена – 7,50 лв

Сподели в: