Без куверт за храна на кулинарните филми на Киномания 2014

Кулинарните филми на Киномания 2014 с спроменени цени и без куверт
Разликата се възстановява на касите на НДК
Прожекциите се преместват в зала 9

Кулинарните филми на Киномания ще са без ястия, които се поднасят по време на прожекциите, както беше обявено първоначално. Тази година, поради технически причини, практиката да се сервира храна, подобна на тази, приготвяна в съответния филм, отпада. Организаторите от Националният дворец на културата се извиняват за причиненото неудобство.

Всички закупили билети от 15 и 35 лв. могат да ги презаверят или да възстановят сумата на касите на НДК. Новата цена е 10 лв. и включва чаша вино. Залата за прожекциите също се променя. Филмите ще могат да се видят в зала 9, а не в 3, както е по програма.

Три интригуващи филма, свързани с изкуството да се приготвя храна ще можем да видим на Киномания.

Хитовият „Майстор-готвач”, в който участват куп звезди като Скарлет Йохансон, Джон Фавро (който е и режисьор на продукцията), Робър Дауни – син, Дъстин Хофман, София Вергара и др. е за готвач, който губи работата си в елитен ресторант, купува фургон за храна, за да реализира новаторските си идеи, което пък става повод и да предоолее семейната си криза.

„Канела” е за любовта към готвенето, с която Мари и нейната баба разкриват магията на мексиканската кухня  и семейните традиции. Филмът разказва за приятелство, страст към вкусовете, готварски тайни и……за повече от  200 съставки, нужни за да се приготви традиционния мексикански сос „моле”.

Вкусният път към любовта” забърква очарователна и щура рецепта, в която основни „съставки” са дъблински кулинарен критик и испанска красавица. Участват Ричард Койл и Леонор Уотлинг. Режисьори са Доминик Харари и Тереса Пелегри.

Киномания 2014 започна на 13-ти и ще продължи до 30-ти ноември. Близо 60 заглавия с най-доброто от световните кинофестивали показва тазгодишното издание. Ексклузивни прожекции  има в София, Варна и Пловдив. Билетите са в продажба на касите на НДК на цени от 8, 10 и 12 лв. Всички прожекции от детската филмова програма в зала 1 са безплатни за децата, за родителите цената е 5 лв.
За повече информация: Вера Банчева, PR експерт, тел. 02 916 64 91, 0889 05 05 66, vbancheva@ndk.bg, www.kinomania.bg

Сподели в: