„Безсмъртно танго” в първия ден от Страстната седмица

Представяме ви програмата на Студио 5 за 16,17 и 18 април.

16.04 – 22 часа
На 16-ти април от 22 часа сцената ще се разтърси в ритъма на едно шоу, което разкрива необятните възможности за импровизация на ударните инструменти.

Percussion Impact” e проект, създаден в началото на 2010 г. по идея на Христо Йоцов и с участието на Румен Тосков, впоследствие наследен от Милен Кукошаров.

Виртуозното и разнообразно използване на ударните инструменти е във фокуса на този динамичен и атрактивен проект. Това в никакъв случай не е самоцелно, а е вплетено в оригинални композиции с много музика и енергия.Пиесите са основно на Христо и Стоян и естествено изваждат на преден план перкусионните инструменти в пълния им блясък, като всичко това е подкрепено с яркото присъствие и богат звук на Милен.

За тези, които познават изявите на Христо Йоцов и Стоян Янкулов този, подсказан от заглавието “сблъсък”, несъмнено възбужда тръпка на любопитство от очакван “дуел” между двамата големи музиканти. Но думата “Impact” означава също “въздействие, влияние” и това се усеща в пълна степен в тяхното бликащо от енергия изпълнение.   

Биг бенд  „Брас асоциация” представя „SouthWick

На 17-ти април от 21 часа Неделен клуб на Студио 5 и биг бенд „Брас асоциация” ще представят момчетата от „SouthWick”. Бандата е в състав: Божидар Василев (бенд лидер, тромбон, вокал); Денис Попстоев (алт саксофон); Волен Милчев (вокал); Симеон Петрунов (бас); Михаил Филипов (клавишни); Деян Илиев (барабани); Александър Славчев (китара). Te са изключително талантливи и определят музиката си като Black funky music. Като стил фънк музиката се е зародила през 60-те години на 20 век и представлява смесица от soul, jazz, R&B, поднесени в една динамична и много ритмична форма, която кара тялото да танцува и освобождава духа от ограниченията.

Да направим неделния ден незабравим с майсторските интерпретации на „Брас асоциация” и момчетата от „SouthWick”.

Стартира театралният сезон
На 18-ти април от 19 часа сцената ще вдигне завесите си, за да представи театралната постановка на Кева Апостолова – „Безсмъртно танго”. Това е първият от поредица спектакли, които клубът обеща да представи наред с концертната си програма.

„Безсмъртно танго” е лирична комедия, която разкрива съкровените чувства, които вълнуват влюбената жена. Спектакълът звучи съвременно, като отговаря на вечните въпроси за любовта, омразата, съществуването на идеалния мъж, страха от самотата, бягството от безизходицата. Това е комична и драматична среща между две жени влюбени в „единствения” мъж. В този водовъртеж от емоции ни поставят Мери и Ана, в ролите: Стефка Янорова и Красимира Кузманова. Режисьор на спектакъла е Бойко Илиев, а за доброто настроение допринася и звучащото през цялото време аржентинско танго.

Концерт на Blue hour – New Latin Jazz
Отново на 18-ти април, но от 22 часа ще звучи New Latin Jazz. Квартетът Blue hour е оглавен от перуанеца Алекс Линарес (вокал). Той ще промени представите ви за latin jazz и латино музика като цяло. Алекс Линарес, Петър Петров (китара), Григор Караиванов (китара) и Борис Таслев (контрабас) ще направят един нов прочит на популярната латиноамериканска музика. Неусетно момчетата ще пренесат публиката в света на болерото, кумбията, тангото, испанската музика, поп и рок музиката, но не без да добавят своя собствен почерк, като превърнат романтичната песен на испански език в едно емоционално преживяване за влюбени.

Билети за всичките събития – на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн.

Сподели в: