Безплатно рисуване за децата в НХГ

От 18 октомври в Националната художествена галерия/Национален музей за българско изобразително изкуство започва програмата на Изиарт "Изкуство за най-малките".

Всяка събота деца на различни възрасти ще имат възможността да влизат свободно в Национална художествена галерия – от 10.00  до 11.00 ч.- и Софийска градска художествена галерия – от 11.30 до 12.30 ч. и да рисуват различни произведения на изкуството под напътствията на млади преподаватели, завършили Национална художествена академия.

Проектът се финансира от Фондация Америка за България, благодарение на което децата ще се възползват от програмата напълно безплатно. Не е необходимо и предварително записване.

Изкуство за малките е детска програма със свободен достъп, която има за цел да превърне музеите в лесно достъпно и привлекателно  място, както за децата така и за техните родители. Рисувайки в залите на музеите, децата  имат възможност да се запознаят с произведенията на изкуството, а организирането на импровизирана изложба с техните рисунки накрая на всеки сеанс цели да им даде самочувствие и самоувереност на истински творци.

Сподели в: