Безплатни автобуси до Витоша – за колоездачи и туристи

От 9 юли до 25 юли през уикендите и през официалните празници до Витоша ще се движат безплатни автобуси. Зелената линия "Витоша" е планирана за: велосипедисти и с отделни автобуси и маршрути за туристи.

Колоездачите ще могат да ползват Зелената линия, за да се качват в полите на Витоша и екстремните трасета от Бай Кръстьо и хижа Алеко, както и за достигане до по-лесните маршрути от с. Железница. Заради ремонтите в София, трасетата са различни от миналата година,, но всички спирки по линиите се запазват като миналогодишните.

Първият специализиран автобус, предназначен за хора с велосипеди, е с променена начална спирка, но междинните и крайните спирки остават непроменени – от “Зоопарка“ през Бай Кръстьо до хижа Алеко, а вторият маршрут ще се движи от НСА (спирка Студентски град – Колелото на автобуси 280, 94, 294), през с. Бистрица до с. Железница. Автобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета на превозните средства. Часовете на потегляне са 08.20 и 10.30 от началните спирки.

За пешеходците-туристи Зелената линия "Витоша" автобусите ще се движат двупосочно. Те ще тръгват съответно в 8.00 ч. и 9.00 ч. от стадион „Васил Левски” и в обратната посока в 17.00 ч. и 18.00 ч. от „Златни мостове”.

През изминалите четири години над 30 000 софиянци и гости на града са използвали безплатния превоз, за да се отдадат на почивка сред сенките на Витоша. Кампанията се провежда за шеста година.

Прочетете още:
6 идеи за градско тийн лято

Сподели в: