Безплатна прожекция на Световния ден за борба срещу СПИН

На 1. 12. 2007 г. (събота) от 19.00 ч. Българска националана филмотека отбелязва Световния ден за борба срещу СПИН. Събитието се осъществява съвместно с Асоциацията на студентите медици в България. Ще се прожектира филмът "Транзит" (Transit), Великобритания, 2005, 90 мин. Режисьор е Найъл Маккормик, с участието на Ана Слинко, Умберто Бусто, Шели Кон, Виктор Гейтони.

Филмът разказва една вълнуваща история за младежка любов и секс като проследява 4 герои в техните пътувания през 4 континента. Отношенията им не са така прости, както изглеждат на пръв поглед и зрителят постепенно открива, че всичките истории са взаимно свързани…

„За мен е чест да бъда част от филм, който говори не само за глобалните проблеми на ХИВ и СПИН сред младите, но и за ежедневните теми, с които младите се сблъскват, когато става дума за секс и интимни взаимоотношения. Страхуваме се да говорим за секс, ХИВ и СПИН. Надявам се, че филмът „Транзит” ще помогне да се победи малко от този страх като накара младежите да си говорят за това.”                                                                                   

Шели Кон     
Вход  свободен!
          
             

Сподели в: