Безплатен спектакъл на театър „Мим-арт” и група „Жестим”

Спектакълът "Щастливи хора" на актьорите с увреден слух от театър „Мим-арт” и група „Жестим” ще се играе на 20 декември (понеделник), от 16.00 ч. в театър „Българска армия”. Постановката има за цел на отбележи официално края на 2010 г. – Европейската година за борба с бедността и социалното изключване.

С безплатното си представление актьорите от театър "Мим Арт" и група "Жестим" ще поставят акцент върху борбата със социалното изключване Постановката „Щастливи хора” е на 20 декември в театър „Българска армия”.

Тя е организирана от Представителството на Европейската комисия в България, в партньорство с Агенцията за социално подпомагане към Министерство на труда и социалната политика и Столична община.

Кратко приветствие към гостите на събитието ще направят ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Специални гости на представлението ще бъдат младежи от домове за деца, лишени от родителска грижа от София-област. Поканени са и посланици на страните-членки на ЕС, както и представители на културни институции.

Допълнителна информация:
Актьорите от театър "Мим Арт" и група "Жестим" правят специфична творческа интерпретация чрез мимика и жест – езика на хората с увреден слух. Повече от 20 пиеси са включени в постановката "Щастливи хора", направена по сценарий и режисура на Николай Ташев. Сред тях са: танцуващи сенки, лирични и забавни пантомими, танцови етюди, синхронно пеене.

Двете формации, ръководени от Мария Атанасова, доказват, че приобщаването към изкуството е успешен път за интеграция на хората с увреждания. С представленията си актьорите в тях печелят призове на авторитетни международни фестивали, както и възхищението на всички, докоснали се до таланта им.

Събитието ще бъде уважено от ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, които ще направят кратко приветствие към гостите.

Вижте още:
Рок-операта "Исус Христос" се играе за първи път в България
Камен Донев играе благотворително своя моноспектакъл за кампанията "Приказка без край… Чудото си ти!"

Сподели в: