Безплатен концерт за деца в програмата на „Варненско лято“

На 30 юни на брега на морето в Клуб „Ментол“ Госпожа Виола и нейните приятели Страцимир Павлов – пиано, Нейко Бодуров – тромпет, Нейчо Петров-Реджи – вокал, Валери Ценков – барабани и Стоян Роянов Яя – кларинет и саксофон, ще поведат на музикално пътешествие деца и родители.

„Музикална джаз география“ е летен подарък към децата на морския град и родителите им – част от програмата „Варненско лято за деца“ на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Безплатният концерт ще представи в забавна и достъпна форма центровете на световния джаз. Водещ на музикалното пътешествие ще бъде любимката на варненските малчугани Госпожа Виола – виолистката Руми Петрова. Тя ще тръгне на една виртуална ваканционна екскурзия, ще се сприятели с банда джаз мизуканти и заедно с тях ще обиколи различни държави и градове. Във всеки град ще звучи музиката на един класически композитор, а джаз приятелите на Госпожа Виола ще импровизират върху класическите теми.

Входът за всички събития от програмата „Варненско лято за деца“ е свободен, защото организаторите на фестивала са убедени, че така възпитват новата млада публика на музикалните събития в морския град.

Сподели в: