Безнайлоново парти на 3 юли в Парка "Заимов"

Нека заедно отпразнуваме 3 юли – Международният ден без найлонови торбички. Това е призивът на организаторите в България:
Грийнпийс-България, За Земята, Млади За Земята, Сипи.еу. Те са намисили много онлайн и офлайн акции. Разкажете историят на вашата текстилна торбичка.

Включете се в нашия Фотомаратон #ИстинскаТорба. Изпратете ни снимка с вашата любима торбичка, разкажете ни историята ѝ. Можете и да публикувате снимките директно на стената на събитието ни по случай 3 юли.

Как може да се включите:

– върнете намерена сред природата найлонова торбичка в някоя от емблематичните сгради (Министерство на околната среда, на Парламента, и т.н.).
– снимайте се с торбичка за многократна употреба някъде сред природата и качете снимката в интернет, а още по-добре в нашето фейсбук събитие за 3-ти юли;
– покажете подкрепата си към торбичките за многократна употреба като добавите бадж (зачеркната найлонова торбичка) към профилната си снимка на:
https://www.picbadges.com/Community/55894679844a9dbe49230d44
– съберете найлонови торбички и направете артистично творение от тях;
– направете работилница за торбички за многократна употреба – ушиване, изрисуване и други;
– поздравете тези, които отказват найлонови торбички в магазина;
Още може да откриете тук: http://www.plasticbagfreeday.org/content/kit/

Ако сте в София заповядайте на безнайлоново ни парти в парк Заимов и по-точно в пространството намиращо се точно срещу офиса на За Земята и Грийнпийс-България (бул. Янко Сакъзов 11Б).

То ще започне в 18:30. В 19:00 ще можете да гледате откъс от моноспектакъла “RED” на Радослав Йорданов. Ще направим изложба от донесените торбички След представлението ще започнат “Бързи срещи на по торбичка – сподели историята на своята торбичка”.

През цялото време ще бъдем по торбички, затова носете си торбичките и техните истории. Ако нямате торбичка ще можете да си закупите платнена торбичка „Чиста храна“. Ще има безплатна домашна Джинджинада за тези, които си носят канчетата. Компромиси няма да правим!

Източник За Земята

Още по темата:
Можем или не можем без найлонови торби

Сподели в: