"Безнадеждният живот на Чарли Самърс" на Пол Тордей

На 23 юли излиза книгата „Безнадеждният живот на Чарли Самърс“ на Пол Тордей (превод: Венцислав К. Венков).

Хектър Четуд-Талбът или Ек, както го наричат приятелите му, се е демобилизирал от армията и се чуди накъде да поеме, когато среща стария си приятел Билбо – собственик на процъфтяващ инвестиционен фонд. Билбо убеждава Ек да отиде да работи за него като „посрещач“ на потенциални богати клиенти – да ги „обработва“ с щедри вечери и разпивки, преди да ги предаде на служителите на фонда. Ек се замогва и по време на голф ваканция в Южна Франция случайно се запознава с Чарли Самърс – английски вариант на Остап Бендер, чиято последна идея е да произвежда у дома си в Англия „вносна японска“ храна за кучета. Не след дълго Чарли цъфва на прага на Ек с пътна чанта в ръка и с глава, гъмжаща от бизнес идеи. А Ек започва да си задава въпроса дали между него и Чарли наистина има някаква съществена разлика…

За автора

Пол Тордей, британски писател, роден през 1946 г., има афинитет към политическата сатира и злободневни теми с универсална значимост – на това се дължи нарастващият интерес към творчеството му по цял свят!
Хумористичната му книга „Риболов в пустинята“ печели престижни награди и отприщва популярността на автора. Романът, който в момента се прожектира по българските кина, е филмиран с голям успех от Ласе Халстрьом с Юън Макгрегър в главната роля.

ИК "Колибри"

Корична цена: 13 лв.

Още по темата:

Пол Тордей „Безнадеждният живот на Чарли Самърс“ – откъс

Премиeра на филмовата комедия "Риболов в пустинята"

Сподели в: