Бегълците“ – за свят без страдащи животни“

Днес, 1 февруари (петък) 2008 г. е премиерата на филма "Бегълците" на DVD по романа на Ричард Адамс. Филмът се издава със съдействието на фондация „Четири лапи”.

Две кучета, обект на научни експерименти, успяват да избягат от лабораторията, в която са затворени. Проправяйки си път през коридорите, объркани и паникьосани от крясъците на маймуните, зайците и мишките, те счупват контейнер, в който се съхранява смъртоносна чума.
Отвъд оградата, гладни и изплашени, дружелюбният малък фокстериер Снитър и безскрупулният лабрадор Роуф скоро откриват, че външният свят не е рая, който са се надявали да открият.

Goldcrest films представят един филм на Мартин Роузън “The plague dogs” по романа на Ричард Адамс, с гласовете на Джон Хърт, Кристофър Бенджамин, Джеймс Болъм, Найджъл Хоуторн, Патрик Стюарт, Антъни Валантайн и др. Композитор на оригиналната музика и изпълнение е Патрик Глийсън, композитор и изпълнение на “Time And Tide”, Алан Прайс, музикални фрагменти от Антонио Вивалди, филмов монтаж Ричард Хакнес,  дизайнер на продукция Гордън Харисън, режисьори анимация Тони Гай и Колин Уайт, сценарист, продуцент и режисьор Мартин Роузън.

Сподели в: