Беглика 2015 идва на 27 август с Беглишки нинжди

Беглика 2015 идва на 27 август с [DUNKELBUNT], MESZECZINKA и Беглишки нинджи
*твори*играй*бъди*

Тази година за първи път Беглика ще протече под ярката светлина на пълна луна, като в продължение на четири дни – от 27 до 30 август – ще свърже публиката си в единствено по рода си изживяване, изтъкано от усещания и разум: музика, изобразителни изкуства, спорт, философия, иновации и търсещ реални обществено значими решения диалог. Мястото остава областта Батлъбоаз, Западни Родопи, която традиционно приема в обятията си фестивала за творчество и хармонично общуване с природата – Беглика
И през 2015 Беглика няма да изневери на любимите си музикални посоки, като вече са ясни и първите изпълнители, които ще имаме честта да видим по време на фестивала – австрийския DJ от немски произход [dunkelbunt] и унгарското дуо с родна жилка Meszecsinka!

Улф Линдерман, или [dunkelbunt], се появява на виенската клубна сцена още през 2002 г., където смесва електронна музика с балкански, цигански и суинг ритми.Заедно със съвременниците си от Waldeck, PavorStelarи Shantel, [dunkelbunt] се превръща в един от посланиците на новите стилове електросуинг и болкънбийтс. Градски бийтове, груув бас, електро и акустични инструментали и ритми от целия свят са тайната рецепта, с която [dunkelbunt] омайва феновете си по цял свят.

Сред изпълнителите на Беглика 2015 е и унгарската група с българска жилка Meszecsinka, избрала българското умалително от "луна" за свое име, обединява множество езикови култури, като изпълнява на унгарски, руски, български, фински, английски, арабски и испански език. С музиката на Meszecsinkaбългарският и унгарският фолклор заживяват заедно с фламенкото и се отдават на фънки, ориенталски експеримент. Членовете на групата идват от световно признати формации – KoraiÖröm, Fokatelep, KampecDolores.

На Беглика 2015 ще се насладим и на вълнуващия нов проект на фантазьорите от ММУУЗЗАА (Музикална Магия, Универсална Утопия, Забравени Знания, Антични Аспекти) – I PLAY NINJA – реална приключенска игра от първо лице. Създадена като движение от мултидисциплинарни съвременни артисти, вървящи споделяйки личния си път със заобикалящия ги свят, ММУУЗЗАА сама по себе си е културен феномен. От формирането си през 2011 г. досега, организацията е участвала в едни от най-големите фестивали в България – HMSU Open Air, Беглика Фест, Wake!Up България, Въздухария и много други събития в чужбина. I Play Ninja – новият проект на ММУУЗЗАА, с настояща премиера на Беглика 2015, е фантастично приключение, смесващо реалния и технологичен свят като мост по между им е фентъзи сюжет с мобилен телефон.

На предстоящото фестивално издание Йога Мандалапъкще се погрижат за доброто състояние на тялото и духа. Екипът на Мандала ще представи най-интересните практики и терапии от богатото си портфолио, като чрез масаци, йога класове и групови занимания ще предават на публиката ключът към максималната наслада от живота.

Ранните билети за фестивала вече са достъпни в мрежата на TicketLogic, като до 1-ви април можете да закупите индивидуален 3-дневен билет (28, 29, 30 август) на цена 50 лв., както и индивидуален 4-дневен билет (27, 28, 29, 30 август) на цена от 60 лв.:
http://www.ticketlogic.bg/bg/2015-08/27/beglik

Тази година Беглика дава и алтернатива на традиционната банкова система, като заедно с Crypto.bg предлага възможността за закупуване на билети и с глобалната криптовалута – Bitcoin! За закупените с Bitcoin билети има и специална отстъпка от 5 лв. за всеки билет. Вземи своя от https://beglika.crypto.bg/

Снимка 1: Meszecsinka
Снимка 2: Улф Линдерман или [dunkelbunt]

Видеo[dunkelbunt]:
https://www.youtube.com/watch?v=-1z6M4sZmQ0
http://www.morgenlandstreicher.com/press/press/
https://www.youtube.com/watch?v=P9spezXhJuU

Видео Meszecsinka:
https://www.youtube.com/watch?v=vRHkCuB3DpI
https://www.youtube.com/watch?v=dh2NYgHqAwc

BEGLIKA FACEBOOK:
www.facebook.com/beglikafreefest

Сподели в: