Беглика 2014 – фестивалът се завихря

Беглика, 22 август – втори ден фестивалът се завихря все повече. Всеповече хора се присъединяват към беглишкото племе, а програмата е изпълнена с разнообразни занимания, в които всеки може да се включва с присъствие и действие.

Форум “Метаморфози” отвори врати в 11 часа, за да посрещне желаещите да чуят “Как може всеки да е учител и ученик едновременно”. По-късно през деня Khan Academy, Институт за прогресивно образование и  Национална мрежа за родители са сред останалите участници – лектори в панела “Образование”.

Алтернативните валути, солидарната икономика у нас, дискусии за чиста храна и хранителни кооперативи са днешните акцентите в частта “Икономика”.

Третата част от форума, както знаете, разисква актуални общозначими аспекти на “Културата” – каквито са децентрализацията на културата, нейното демократизиране и културана промяната. Водещи са Ива Съйкова,  Александър Евтимов – Шаманчето и Валентина Георгиева.

Състезанието за най-дълъгполет  “Лудакокошка”  на клуб” Летинезависим”  започва от днес. В програмата “Съ-твориБеглика” са и цирк “Играчка-Плачко”, уъркшоп по контактна импровизация и по жонглиране, йога, състезание по нареждане на пъзели и още купзареждащи с позитивна енергия занимания.

От Дневната диджей сцена звучи chill/ ambient от Neolithic Voxи down-tempoот Rossen Pavlov. Малкопо-късно в светлите часове очакваме силните думи и музиката на Kin Dread и Jahmmi Youth.

Каба сцената тази вечер ще бъде съ-творена от “Разходкаполуната” – интерактивният проект на Константин Кучев, ще посрещнем Антони Дончев и неговият театрален джаз-бенд,  който има своята премиера на Беглика, Sofia Dub Jazz Pioneers и E.U.E.R.P.I.

Специалната музикална изненада тази вечер са Мерудия, които ще пристигнат, за да ни припомнят, че “свободата няма адрес”.

Сценатана Big Banda открива вечерта с пърформанса наБиляна и Инго, които ще ни представят експериментални композиции, характерни за берлинската ъндърграунд сцена. Отбългарска страна Попара, Mr. Smiff и Cheap Trix ще низалеят с авангардни звуци и визии, които префектно допринасят за раздвижването на духа и телата ни във втората беглишка нощ.

Прочетете още:

Белонога ще открие Беглика фест 2014

Димитър Събев: Беглика има силата да преобразява
Беглика фест 2014 започва днес

Сподели в: