Беглика фест 2015 с ударна доза ритми към себепознанието

Kaba Horo, Kosta Kostov и Surbaharсе присъединяват към [dunkelbunt]и Meszecsinka, фестивалът разгръща и форум частта си
С разлистването на пролеттав сърцето на БЕГЛИКА 2015затуптяват ритмите на нови музикални попълнения в програмата на фестивала.Изследването на личността и на обществената динамика е сред темите във форума на тазгодишното издание, обединено концептуално от мотото *ТВОРИ*ИГРАЙ*БЪДИ*.

От сцената на Монреал, Канада, култовите KABA HORO ще влеят енергията на типична балканска циганска музика, подправена с винтиджфънк, афро и сърф звучене, в бегликоатмосферата. Начело на формацията е Любо Александров – внук на известния български кавалджия Атанас Ганчев и ученик на едни от най-добрите джазмени: от Александър Петков в България, през импромайстора Реми Болдук в канадския университет „Конкордия“, до усъвършенстване при турския виртуоз на китарата и композитор Еркан Огур. В проекта Kaba HoroЛюбо привличамикс от музиканти с колоритни пътища на развитие: Емил Илиев – записвал с Данчо Радулов, Корал Еган и Еркан Огур;Георги Станков – концертиращ с Чарли Папазов и Les Gitans de Sarajevo;Нено Илиев – популярен с групата си Romaneno; Венци Радев –част от група Ikadem –Balkan Fusion.*
ВИДЕОKABA HORO:https://www.youtube.com/watch?v=uiRdhRxf78I

След участията в големи европейски фестивали като Roskilde ’09, Porto Musical ’10, Womex ’11, Rec-beat ’12 и Sziget ’14*, крайно време беше KОСТА КОСТОВ да разтресе и беглишката поляна! БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 ще е горд домакин на глобъл джипси баунса на базирания в Германия българин, който отдавна е надскочил експериментирането само с родни ритми и е в непрекъснато търсене на най-доброто от световното музикално наследство. Сетовете на DJ KOSTA KOSTOV, двигателят на ежемесечните Balkan Expressи Global Player*партита в Кьолн и Дортмунд, са енергичен бленд от „звуци от тук – от там“, включващи собствени композиции, ремикси и машъпи, в които балканското, средиземноморското, африканското и бразилското флава звучене се срещат в зареждащ електростил.
ВИДЕО КОСТА КОСТОВ:https://www.youtube.com/watch?v=wCZX3t1vPbM

SURBAHARе друго отдавна бленувано попълнение в звученето на БЕГЛИКА ФЕСТ и предстоящото издание е моментът на неговата реализация. Зад името Surbaharстои музикантът и продуцент Павел Стойчев, чийто музикален път минава през формации като Band of Mad Women, Bluba Lu, Mescalitto, Пумпал*и др., а към настоящия момент развива още проектите SamodeliaиTubeFx.Музиката на Surbahar е бленд от ембиънт, световно звучене, IDM/прогресив, транс и трипинг техно. Тя носи на Павел Стойчев договор със световния лейбъл Chill Om Recи го превръща в първияевропейски продуцент с албум, издаден в Индия, и последван от магично турне, минаващо през емблематичната Гоа, Калкута, Бангалур и Мумбай. На сцената на БЕГЛИКА ФЕСТ заедно с Павел ще видим и концертиращите с него музиканти, представящи музиката му в пълната ѝ прелест и въздействие – Surbahar Live Band.
ВИДЕОSURBAHAR:https://www.youtube.com/watch?v=kxqtGrkkOnk

В стремежа към хармония с природата тазгодишното издание на фестивала се обединява с HumanDesign.bg. – професионални консултанти по системата хюмън дизайн- прочит на генетичния код, обединяващ древни знания и съвременна наука, хвърлящ светлина върху уникалността и неповторимостта на всяка личност и даващ мощен инструмент за себеизследване и себепознание. Хюмън дизайн ни учи да живеем в хармония със собствената си природа – фундаментално условие за постигане на хармонично общество. Чрез игровизиран проект, използващ метода ALIVE за ускорено учене на ICAL, HumanDesign.bgще преведат участващите гости на фестивала в едно приключение, разкриващо социалния свят по изцяло нов начин и даващо разбиране за СЕБЕ и за НИЕ в дълбочина.

Към програмата на фестивала расте и специалният модул, фокусиран върху децата– ключът към бъдещето хармонично общество. Той ще се разгърне с поглед от раждането, израстването, родителството и възпитанието, до образованието и младежкото развитие – очаквайте скоро подробна информация.

След 15-ти май билетите ще се предлагат на цени, по-близки до финалните за събитието, очакват се още групови и семейни предложения.БЕГЛИКА ФЕСТ 2015 ще се проведе между 27-ми и 30-ти август в местността Батлъбоаз, на брега на яз. „Голям Беглик“, Западни Родопи.

* Изброените са само избрани примери от биографията на музикантите, но не са изчерпателни за професионалния им път и настояща реализация.

Сподели в: