Бебел Жилберто с концерт в морската столица

На 24 август в Летния театър на Варна легендата Бебел Жилберто ще престави третия си солов албум "Momento", излязъл през април тази година. И както подсказва заглавието на албума, можеш да се насладиш на изключителния продукт още от първия момент, в който го чуеш. В него се долавят така характерите за Бебел бразилски джаз и поп, боса нова и самба умело съчетани с електронно звучене. За никой меломан не е тайна, че Бебел е закърмена с музика от баща си Жоао Жилберто, който е почти канонизиран в Бразилия като създател на боса новата. Заслужено я наричат бразилската Шаде и Нора Джоунс на боса новата. Майка й е певицата Миуча, а мащеха – Аструд Жилберто. Още 7-годишна Бебел участва в албум на майка си, а на 9 пее с нея и Стан Гец на джаз фестивал в нюйоркската "Карнеги Хол". Въпреки невероятния си произход и фамилия, Бебел отдавна си е извоювала своя собствена слава и вече се е превърнала в жива легенда само по себе си.

Според единодушните отзиви на критиката, пресата и феновете с третия си албум Бебел Жилберто надминава себе си и предефинира представата за съвършено красива музика, създадена за да бъде слушана през лятото на морето. Продуцент на албума е Гай Сигсуърт, работил с Мадона, Бьорк, Сийл и "Зироу 7".

Бебел идва у нас по покана на списание "Едно" и "Котън рекърдс". Билетите са от 25, 30, 40, 50 и 60 лева. Концертът е последен в лятното турне на певицата.

Биография на Бебел Жилберто

Сподели в: