„Батални сцени” от Бородинската битка в новата програма “ATTENTION” на балет "Тодес"

Балет Тодес ще ни върне 201 години назад и ще ни направи съпричастни на една от най-големите битки в световната история – Бородинската битка.
На сцената с ожесточеност ще се „сблъскат” френската армия на Наполеон Бонапарт и руските войски водени от ген. Михаил Кутузов. / Танцът е посветен на 200 годишнината от Бородинската битка и за първи път е представен 2012 г. в Санкт Петербург/
В разнообразната програма освен драматизъм има и няколко хумористични, театрално – танцови постановки с участието на зрители от публиката. За любителите на високите скорости и високия клас автомобили е включен танц, подготвен специално за закриването на Формула 1.
Всеки танц от програмата “ATTENTION” е като е кратък разказ със собсвена история.
Въпреки успеха на новата програма “ATTENTION”, главният хореограф на балета Алла Духова е запазила 4 емблематични и любими на публиката по света и унас танца от старата програма. Един от тях е “Тодес танго” – неподражаемата интерпретация на пламенния танц, призната дори от аржентинските балет майстори като отделен вид танго!
В ретроспекция на изкуството им ще видим “увертюра” – танц в който се съчетават за първи път класически балет и ъндърграунд хип – хоп, “самая опасная” (най – опасната) където солистката е на земята само 30 секунди, докато през останалото време „лети” във въздуха – уникален танц посветен на–краля на поп музиката – Майкъл Джексън.

28 ФЕВРУАРИ СОФИЯ , 1 МАРТ ПЛОВДИВ, 3 МАРТ ВАРНА
Билетите се разпространяват на касите на НДК в гр. София, ДКС в гр. Варна, централна каса и касата на панаирна палата в гр. Пловдив, в мрежата на Ивентим.
ЦЕНИ НА БИЛЕТИТЕ от 30 до 60 лева
Заявете и купете билетите си своевременно! Невъзможно е осигуряване на допълнителни места в дните преди концерта!

Сподели в: