Бари Котрел прави изложба в Леседра

На 1 ноември 2007 г. от 17 до 19 часа в галерия Леседра (ул. Милин Камък № 25, кв. Лозенец) се открива изложба на Бари Котрел, Англия. Авторът ще присъства на изложбата.

Изтеглената линия @ Леседра

Стоманеният вид на барена, така както се изтегля по медната плоча, предизвиква елегантността и красотата на издълбаната линия и придава допълнително пламъче на въображението.

Гравирането за мен е вид комуникация, своеобразна енергия идваща чрез играта и танца на барена по медната плоча, оставящ линии които оживяват.

"Изображенията ми обикновено са странни, често хумористични: мистериозни характери и енигматични животни се разбулват, показвайки своята история в някакво митологично царство, или пък се движат в паралелни светове.

Когато започнах да се изявявам като художник аз го правех от вътрешна необходимост. Воден бях от сила по-могъща от самия мен да създавам образи от един свят, какъвто не мога да видя с моито очи.

Днес аз знам, че тази сила е естествена, подобна на светлината, сила, която може да се направлява от художника. Така че природата се преобразява от изкуството, а въображението се претворява в това, което наричаме култура", разкрива автора.

Изложбата ще продължи до 30 ноември 2007.

www.lessedra.com

 

Сподели в: