Барбара Стрейзънд отново на първо място с BACK TO BROOKLYN

За пети път Барбара Стрейзънд оглави DVD класацията за албуми на билборд с концертния DVD проект
BACK TO BROOKLYN.

В нейната изключителна кариера, разпростираща се вече в рамките на шест десетилетия Барбара Стрейзънд продължава да добавя първи места от класациите в биографията си. Концертният й DVD албум  “Back To Brooklyn” оглави музикалния видео чарт за продажба на DVD албуми на Билборд, с който резултат “Back To Brooklyn” става петият #1 албум на певицата в класацията. С този успех, броят на златните DVD албуми на певицата се увеличи на девет плюс шест платинени и три мулти-платинени.

В CD чарта, Барбара Стрейзънд също стана #1 с концертния аудио албум “Back To Brooklyn”. Барбара Стрейзънд е единственият звукозаписен артист с #1 албуми в 5 последователни десетилетия. Тя притежава 51 златни албума, 30 платинени и 13 мулти-платинени. Дискографията й се допълва от 8 златни DVD-и албума, 6 платинени и 3 мулти-платинени.

DVD концертът “Back To Brooklyn” отбелязва първата сценична проява в родния Бруклин, който Барбара Стрейзънд напуска, когато е само на 16 години, за да се превърне по-късно в един от най-популярните и успешни артисти на всички времена. Концертът, който включва и 9 неиздавани до този момент песни, Барбара Стрейзънд посвещава на годините в Бруклин като го прави по един много специален начин – променя част от текста на две от песните:

В част I, която се открива с песента на Андрю Лойд Уебър – “As If We Never Said Goodbye” – певицата сменя рефрена с “the Brooklyn docks, the nova lox” в чест на гледките и звуците от нейното детство. Когато Барбара Стрейзънд изпява финалната фраза, “I’ve come home at last” (Прибрах се накрая) настъпва един от най-емоционалните моменти, в който публиката става на крака и я аплодира дълго.
 
В част II, певицата дава почит на хората и местата в днешен Бруклин с препратка в текста на Коул Портър от “You’re The Top”: “You’re the top, you’re a Brooklyn trolley…you’re the top you’re a hot bialy!”
DVD албумът съдържа още документалния филм „I Remember Barbra Documentary Film“ плюс архивни кадри/снимки от детството на певицата и първите години в кариерата й. Сред поредицата от акценти на вечерта е и дебютният дует на Барбара със сина й Джейсън Гулд. В концерта участват още джаз тромпетистът Крис Боти и младият италиански вокален квартет  – Il Volo. След огромния успех на концерта в Бруклин, Барбара Стрейзънд (с малки промени в концертната програма)  осъществява първото си турне от 6 години насам в САЩ, Канада, Европа и Израел.
Режисьори на концерта “Barbra Streisand: Back to Brooklyn” са Барбара Стрейзънд и Ричард Джей-Александър.

DVD съдържание:
1. Back to Brooklyn
2. As If We Never Said Goodbye
3. I Remember Brooklyn (Dialogue)
4. Nice ‘n’ Easy / That Face
5. The Way He Makes Me Feel
6. Bewitched, Bothered and Bewildered
7. Didn’t We
8. Smile (w/ Il Volo)
9.  Q & A
10. Sam, You Made The Pants Too Long
11. No More Tears (Enough Is Enough)
12. The Way We Were / Through The Eyes Of Love
13. Being Good Isn’t Good Enough
14. Rose’s Turn / Some People / Don’t Rain On My Parade
15. I Remember Barbra
16. You’re The Top
17. What’ll I Do / My Funny Valentine (w/ Chris Botti)
18. Lost Inside Of You (w/ Chris Botti)
19. Evergreen (Love Theme from A Star Is Born) (w/ Chris Botti)
20. Nature Boy (Birthday video performed by Jason Gould)
21. How Deep Is The Ocean (Duet w/ Jason Gould)
22. People
23. Here’s To Life
24. Make Our Garden Grow / Somewhere
25. Some Other Time
26. Happy Days Are Here Again

Включен допълнителен бонус материал:
27.  “This Masquerade” (Performed by Jason Gould)
28.  I Remember Barbra Documentary Film

Сподели в: