Барабанистът на Red Hot Chili Peppers пуска албум с новата си група

Музикантът от американската пънк рок група Red Hot Chili Peppers – Чад Смит направи своя супергрупа, наречена Chickenfoot. В новата банда влизат още музикантите от Van Halen – Сами Хагар и Майкъл Антъни, както и известният китарист Джо Сатриани.

Супергрупата смята да издаде и дебютен албум, който все още няма име. Но съвсем скоро се очаква да излезе на музикалния пазар, тъй като групата започва турне в края на месец юни 2009г. Музикантите ще посетят Великобритания, Франция, Испания, Италия, Германия и Дания.

Идеята за създаване на подобна група се появява след един експеримент на бандата през 2008г. Музикантите се събират в Лас Вегас, за да пробват какво ще се получи. Според Чад Смит, барабанистът на RHCP, се получило нещо много добро и поканил останалите да продължат да свирят заедно. Вокалистът на Chickenfoot Сами Хагар казва, че новата му група може да се сравни с класиката в рок музиката Led Zeppelin. Доста амбициозно изказване, но пък ще се насладим на ентусиазма на тези велики музиканти и ще видим какъв ще е резултатът.

Преди година RHCP обявиха, че ще направят двегодишна почивка, след продължителната работа по албума Stadium Arcadium.

Джо Сатриани има над 10 издадени соло албума, но е участвал и в много други проекти с различни музиканти. Бил е за кратко в Deep Purple, където замества Ричи Блекмор.

 

Сподели в: