Барабанистът на Guns N`Roses застава зад И АЗ МОГА

Световноизвестният рок-барабанист Мат Сорум, който вече е част от историята на рока, благодарение на култовата група от 90те Guns N’ Roses и настоящата си – Velvet Revolver, пламенно застава зад И АЗ МОГА.

Алекс Тодоров (посланик на добра воля на I Can Too в Америка), брат на клавириста от D2 и студиен инжeнер в студиата на Мат –запознава една вечер в рок-клуб в Ел Ей президента на фондацията Нели Радева с музиканти, сред които са Мат, басистът на The Cult – Крис Уайз и други. Там Мат проявява сериозен интерес към I Can Too и кани Нели на парти в къщата си, което организира по случай 4 юли – Ден на независимостта на Америка. 

Там присъстват Darling Stilettos – рок-групата, в която участва и приятелката на Мат – Ейс Харпър, както и други млади банди. Всички те проявяват интерес към И АЗ МОГА и желаят да подкрепят каузата, като посетят България.

На партито Мат и Нели обсъждат бъдещите съвместни проекти и инициативи, чрез които барабанистът би могъл да се ангажира към каузата. Там се ражда и идеята за спонтанна фотосесия, в подкрепа на И АЗ МОГА, която се осъществява в собственото студио на Мат – Drac Studio – в меката на рока Лос Анжелис. Именно в Drac Studio едни от най-изявените поддръжници на фондацията – D2 – записаха последния си албум „6”.

Силно повлиян и вдъхновен от И АЗ МОГА, Мат изяви желание да посети България съвсем скоро. Дотогава той активно работи по предстоящи изненади.  Чрез тях музикалната звезда ще покаже, че проблемите на децата с множествени увреждания, популяризирането им и подпомагането чрез изразните средства на изкуството е световна кауза, около която всички можем да се обединим.

Сподели в: